Понад 17 мільйонів гривень на ЗСУ: гроші з конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» будуть перенаправлені військовим

Понад 17 мільйонів гривень із загальної суми коштів були виділені на виконання проєктів, що стали переможцями конкурсу "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ради" на 2024 рік. Нещодавно Координаційна рада конкурсу вирішила втілити в життя лише 5 проєктів (на суму приблизно 2,9 мільйонів гривень) у 2024 році. Ці проєкти включають принципи інклюзії та доступності, безпекового та військово-патріотичного виховання, а також першу допомогу під час медичних надзвичайних ситуацій, що є наразі дуже важливими для жителів Вінниці. Виконання інших проєктів було відкладено на майбутнє, а кошти, які були виділені на їхню реалізацію, було вирішено перенаправити до Фонду підтримки Збройних Сил України.

На початку засідання Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької МТГ»  заступник міського голови Вінниці Сергій Матусяк відзначив, що у зв'язку з викликами воєнного стану пріоритетним завданням для громади Вінниці є підтримка Збройних Сил України. Це є офіційна позиція міської ради та відповідає загальному настрою суспільства.

Загалом, Вінниця надає допомогу військовим, які захищають територіальну цілісність та незалежність України з 2014 року, і ця підтримка продовжується і у часи повномасштабного вторгнення, як зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Під час формування бюджету громади на 2024 рік безпека та оборона будуть головним пріоритетом. Левова частка коштів у нас буде спрямована саме на цей напрям, – зазначив Андрій Очеретний. – Щодо 17 млн грн, на що їх може вистачити? Якщо говорити на прикладі закупівлі Mavic 3 PRO. Один такий апарат приблизно коштує 80 тисяч грн. Тобто, це суттєва підтримка наших Збройних Сил. Наразі ми формуємо потребу із заявок військових частин, які сьогодні виконують бойові завдання».

На підсумковому засіданні Координаційної ради було прийнято одноголосне рішення щодо зміни цільового призначення 17 мільйонів гривень. Згідно з цим рішенням, пропонується перерозподілити ці кошти та направити їх до Фонду підтримки Збройних Сил. Ці кошти можуть бути використані, наприклад, для придбання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для військових підрозділів Вінниці або для закупівлі іншого необхідного обладнання.



Переглядів: 396
Поширень: 0

Останні новини