Автопарк військовий шпиталю Вінниці поповнився ще одною каретою швидкої допомоги

Сьогодні основний акцент спрямований на підтримку учасників бойових дій - чоловіків та жінок, які захищають країну. Влада Вінниці вживає заходів для надання допомоги військовим на передовій і поліпшення умов їхнього відновлення та порятунку у тиловій зоні. Учора, 27 жовтня, керівник міської громади Сергій Моргунов разом з представниками фонду "International United Aid Foundation" передали карету швидкої допомоги військовому шпиталю. Відкриті для співпраці й підтримки цієї ініціативи були місцевий ювелірний завод "DIADEMA" та Вінницький міський Палац мистецтв. Крім того, представники благодійного фонду здійснювали пошук та організацію доставки автомобіля із Італії до Вінниці, - повідомляє міська рада.

Керівник міської громади підкреслив вагомість такої допомоги, оскільки існує велика необхідність у наданні допомоги пораненим військовослужбовцям, особливо у зв'язку з тим, що нападники безжально відкривають вогонь по медичних автомобілях.

«На лінії фронту є багато польових госпіталів, де швидкі використовуються для порятунку наших поранених і реанімації їх під час бойових дій. Військові зазначають, що рашисти не зупиняються перед тим, що це швидка й вони намагаються знищувати й такі автомобілі. Тож потреба у таких авто є постійна», – зазначив Сергій Моргунов.

Представники благодійного фонду "Міжнародний об'єднаний фонд допомоги" підкреслюють, що автомобіль був придбаний за попереднім запитом військових. Вони також вказують, що автомобіль майже повністю готовий до використання, лише необхідно доповнити його балонами для кисню. Крім того, разом з авто передали дефібрилятор.

«Такі швидкі потрібні. Ми поспілкувались з нашим товаришем, який знаходиться на службі при цьому госпіталі. Він сказав, що є велика потреба в автомобілях швидкої допомоги», – зазначає волонтер фонду Дмитро Дядик.

Його колега, Василь Швець, зазначає, що завдяки великій спільноті українців в італійському регіоні Вена, цей автомобіль було знайдено швидко.

«На півночі Італії, зокрема у Венеції, в регіоні Вени, дуже потужна українська громада. І від початку війни ці люди, з якими ми співпрацюємо, передали в Україну уже близько 40 фур гуманітарної допомоги за власний кошт і вони ж допомогли знайти цей автомобіль», – зазначає Василь Швець.

Євген Майданик, керівник Міського Палацу мистецтв, вказує, що фахівці його установи вже протягом тривалого часу співпрацюють з благодійним фондом "International United Aid Foundation".

«Ми спільно з благодійним фондом «International United Aid Foundation» збираємо кошти. У нас кожного місяця проходять заходи на підтримку ЗСУ, кошти з яких ми перенаправляємо фонду, а вони уже вирішують на що їх потрібно витрати», – зазначає Євген Майданик.



Переглядів: 769
Поширень: 0

Останні новини