Україна — серед 10 країн, де найбільше безпритульних тварин

Співзасновниця та голова Всесвітньої асоціації з тварин України (UPAW) Оксана Кошак 1 листопада заявила, що Україна входить до першої десятки країн світу із найбільшою чисельністю бездомних тварин. Близько 140 тисяч тварин на сьогодні потребують допомоги волонтерів.

Про це Кошак повідомила під час круглого столу "Інтерфаксу" на тему "Захист прав домашніх тварин в Україні. Проблеми відсутності єдиної системи під час війни".

"На початку війни кількість запитів була на орієнтовно 50 тис. тварин, і це, я нагадаю, тільки ті, хто має опікунів і якими опікуються люди, ми не знаємо точної кількості тих, про кого не піклується ніхто", — сказала представниця UPAW.

Як зазначила Кошак на прикладі Львова, з тих тварин, які потрапляють до комунальних підприємств із вилову тварин у місті:

84% опинилися на вулиці, бо їх викинули господарі, 11% загубилися ; 5% — спадково безпритульні, народжені на вулиці.

Кошак додала, що держава має спонукати власників тварин до відповідальності перед ними як перед членами сім'ї. І йдеться не лише про те, щоб не покидати їх, а й щоб стерилізувати та вакцинувати, зокрема від сказу.

Запорука цього, як вважає фахівчиня — запровадити обов'язкову реєстрацію тварин по всій країні. У 2016 році це запровадили в масштабах Львова, і кількість безпритульних тварин там знизилася на 80%.



Переглядів: 506
Поширень: 0

Останні новини