Вакцинація від грипу: чому це так важливо і де можна імунізуватись

У Вінницькій територіальній громаді існує програма під назвою "Здоров'я вінничан", яка надає фінансову підтримку мешканцям громади, включаючи тих, хто має статус ВПО, для придбання вакцини проти грипу. Передбачено відшкодування половини вартості вакцини з міського бюджету. Крім того, діти без батьківського піклування та діти з інвалідністю можуть отримати вакцинацію безкоштовно. За даними департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, станом на 2 листопада вже було вакциновано 4 325 жителів Вінниці проти грипу, з них 925 дітей. Ця програма є частиною ініціативи "Вінничани важливі".

Фахівці департаменту охорони здоров'я наголошують, що грип - це небезпечна і високозаразна хвороба. Найефективнішим засобом захисту від грипу є вакцинація. Цю процедуру проводять як дорослим, так і дітям віком від 6 місяців, якщо відсутні медичні протипоказання. Дітям віком до 9 років, які раніше не були вакциновані проти грипу і не мають підтверджених випадків захворювання на грип, потрібно провести дві дози вакцини з місячним інтервалом. Всі інші вакцинуються однією дозою, імунітет сформується через кілька тижнів.

Першочергово рекомендується імунізуватись наступним категоріям населення:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Також, відділ охорони здоров'я Вінницької міської ради зазначає, що наразі у Вінницькій територіальній громаді проводиться вакцинація проти грипу чотирикомпонентною вакциною "Джисі Флю".

«Ми закликаємо мешканців Вінницької територіальної громади не нехтувати власним здоров’ям та імунізуватись проти грипу, оскільки ця хвороба є високозаразною та може призвести до ускладнень і летальних випадків. Варто одразу наголосити, що вакцина не є панацеєю від хвороби й існує ймовірність, що імунізована людина також захворіє. Проте, у такому випадку хвороба пройде у легкій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини