У дитячому садку "Мадагаскар" завершили ремонт укриття у вигляді чарівного лісу

В умовах повномасштабного вторгнення, місто Вінниця активно займається створенням надійних укриттів, особливо в навчальних закладах. У садках та школах, де можливо, здійснено ремонти в підвальних приміщеннях, обладнано їх необхідними засобами для забезпечення безпеки дітей в умовах, що створюються ворогом.

Важливо відзначити, що мешканці Вінниці та приватні особи також приділяють увагу забезпеченню своєї безпеки і самостійно готують укриття на випадок повітряної тривоги. Наприклад, дитячий садок "Мадагаскар" був створений як державно-приватне партнерство та враховує всі вимоги Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Укриття має два аварійних виходи, відповідну висоту стелі, вентиляційну систему та інші необхідні елементи. Крім цього, воно виглядає привабливо та містить численні ігрові зони для дітей.

За словами депутата Вінницької міської ради Андрія Піжевського, це укриття призначене для прийому 200 осіб.

«Загалом на час будівництва сховища витратили близько п’яти місяців, але це все завдяки тому, що під час робіт не виникало проблем, пов’язаних з підземними водами. Тому, завдяки гарним погодним умовам, змогли відносно швидко все закінчити та навіть розмалювати стіни й наповнити всім необхідним. Також для заохочення дітлахів, в укритті для малечі встановили кінотеатр, аби під час повітряної небезпеки вони відволіклися від переживань та мали змогу переглянути пізнавальні мультфільми чи щось інше», – каже він.

За висновками мера Сергія Моргунова, в наш час критично важливо, щоб жителі міста Вінниця, а також приватні особи, розуміли свою особисту відповідальність за збереження людських життів.

«Тому, потрібно зокрема і житловому фонду об’єдналися й утримувати в належному стані укриття, які знаходяться в їхній власності. Окупанти цієї зими будуть намагатися знищити нашу енергетичну інфраструктуру, тому має бути додаткове безпечне місце під час повітряної тривоги та можливих викликів, аби у разі холоду можна було ввімкнути генератори, зігрітися та зарядити ґаджети», – сказав міський голова.



Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини