Підприємнці можуть отримати компенсацію за обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел

У бюджеті Вінниці на 2024 рік основними пріоритетами є безпека та оборона, стійкість та турбота. Щоб посилити обороноздатність країни у протистоянні російському ворогові, муніципалітет запровадив ряд ініціатив, спрямованих на підтримку підприємництва та стимулювання його розвитку. Один з таких проєктів - часткова компенсація витрат за придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел. Згідно з рішенням виконкому, сім місцевих компаній отримають цю компенсацію.

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради , повідомив, що у вересні цього року Порядок розширили, щоб більше підприємств, включаючи малі та середні, могли претендувати на цю компенсацію. Цей крок був зумовлений зверненнями бізнесу, який почав переходити на використання зеленої енергії у своїй роботі в нашій громаді.

“Компенсація за ВДЕ передбачена з коштів міського бюджету. Власне, ми спрямуємо 30% від сплачених підприємцем податків (в межах нарахованих) до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, які пішли на придбання обладнання. Максимальний розмір компенсації, нагадаю, не може бути більшим 1 млн гривень. Сім субʼєктів господарювання, які подали заяви та відповідні документи, підтвердили свою відповідність критеріям участі в Порядку”, – розповів Максим Мартьянов.

Разом ці сім компаній встановили сонячні електростанції на своїх виробничих територіях, які мають потужність 1 МВт. Це дозволить цим підприємствам зменшити навантаження на загальну електромережу шляхом використання відновлювальних джерел енергії та замінять своє власне споживання енергії.



Переглядів: 363
Поширень: 0

Останні новини