З початку повномасштабної війни Укрзалізниця вивезла близько чотирьох мільйонів людей з зони конфлікту: деталі

Зеленський під час зустрічі з президентом Європейської комісії  Урсулою фон дер Ляєн висловив вдячність українським залізничникам за допомогу в евакуації близько чотирьох мільйонів людей з зони конфлікту з початку повномасштабної війни. Він також підкреслив успішне перевезення понад 120 мільйонів тонн різноманітних вантажів з початку цього року, включаючи глобально важливі для світової спільноти, такі як продовольство, - повідомляє редакція Ми- україна.

Також президент зауважив значення створення нових життєво важливих залізничних маршрутів, він висловив вдячність країнам Євросоюзу за підтримку цих маршрутів, зокрема сполучень з Польщею, Румунією та Молдовою, що сприяють укріпленню інтеграції України в європейський транспортний простір.

Зеленський зауважив, що залізниця в Україні означає більше, ніж просто транспорт.

"Наша залізниця – це значно більше, ніж просто транспорт. Це гарантія, що наші люди, українська економіка й наша держава не будуть відірвані від європейських країн, які нам допомагають. Наша залізниця – це гарантія, що області України, міста й села в різних частинах держави навіть під обстрілами російських терористів обʼєднані в один простір життя з необхідними товарами та сервісами.​​​​​​", – йдеться в повідомленні.

Він також відзначив, що російсько-українська війна призвела до значних втрат серед українських залізничників, забравши життя 530 працівників. Пам'ять цих героїв була вшанована миттєвим моментом мовчання.



Переглядів: 585
Поширень: 0

Останні новини