З Вінниці на передову вирушила чергова партія допомоги: деталі

У Вінниці продовжують надавати підтримку військовим, щоб допомогти їм виконувати бойові завдання. Це здійснюється в рамках пріоритетів та цінностей міської ради, зокрема, у сферах безпеки та оборони. Нещодавно міський голова, у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, передав нову партію допомоги вінницьким військовослужбовцям. Ця допомога включала обладнання, яке було придбане муніципалітетом через тендери. Це стосується 7 тепловізорів та 20 квадрокоптерів "Mavic", а також 20 пристроїв для скидання вибухівки, які депутати міської ради закупили самостійно.

«У нас є близько 10 підрозділів, яким ми допомагаємо. Переважно це ті, які базуються у Вінниці та нашій області, де найбільше служить і воює вінничан. І вони звертаються до територіальної громади, щодо тієї, чи іншої підтримки. Це ті речі, які ми маємо право придбати коштом міського бюджету та податків вінничан. Це можуть бути квадрокоптери, коліматорні приціли, прилади нічного бачення. Ще очікуємо хімічні грілки. Також є великий запит на антидронові рушниці. Окрім того, ми надаємо серйозну допомогу нашим підрозділам для боротьби із шахедами. Передусім це прожектори, повербанки «Bandera Power» і автомобілі», – зазначив Сергій Моргунов.

Військові відзначають, що безпілотники вважаються витратним ресурсом на передовій, тому ця допомога буде надзвичайно корисною та важливою.

«Все, що нам передають, – це максимально актуальні речі на фронті. Квадрокоптери, по суті, це дуже дорогий розхідний матеріал, але кожен з них зберігає життя нашим військовим», – зазначає військовослужбовець Богдан.

У департаменті цивільного захисту Вінницької міської ради вказують, що ця допомога є частиною того обладнання, на яке муніципалітет недавно оголосив тендер. Вони додають, що спеціалісти департаменту продовжують роботу із запитами військових та активно вивчають їхні потреби.

«У цій партії допомоги, окрім дронів, ми ще передаємо тепловізори від українського виробника. Їх якість уже перевірена на полі бою нашими Захисниками та Захисницями. Також вони можуть забезпечувати видимість на майже два кілометри», – зазначає директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Минулого місяця Вінницька міська рада оголосила тендерні закупівлі, в рамках яких було заплановано отримання 120 тепловізорів і 35 безпілотних літальних комплексів. Також у серпні було оголошено закупівлю 80 дронів "Мавік" та 100 тисяч хімічних грілок.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини