Сьогодні Вінниця зустрічає на щиті та вшановує полеглого Героя Вадима Голубенка

Сьогодні у Вінниці знову панує глибока скорбота. Громада проводжає в останню путь Вадима Голубенка, захисника, який стояв за свободу України з 2014 року. Його життя припинилося в червні 2023 року під час виконання службових обов'язків на Запорізькому напрямку.

Вадим Сергійович народився 10 червня 1983 року в селі Махнівка, Вінницька область. Освіту отримав у школі № 18 у Вінниці. Закінчив професійне училище № 5, отримавши професію столяра.

Після закінчення училища, він проходив строкову службу в Калинівці, а потім приєднався до батальйону "Ягуар". Згодом пройшов відбір в один з елітних підрозділів світу - іноземний легіон у Франції. Там він брав участь у миротворчих місіях, де здобув високу підготовку та виняткові навички.

У 2014 році вирішив захищати свою Батьківщину і приєднався до батальйону поліції особливого призначення "Миротворець". Брав активну участь у бойових діях, зокрема в районі Іловайська, де потрапив в котел, але не зупинявся, продовжуючи допомагати побратимам та рятувати їхні життя.  Навіть попри відсутність їжі та води, перебуваючи в оточенні та потрапивши в полон, він проявляв мужність і витримку. 

«Перебуваючи протягом трьох місяців в полоні, всупереч нелюдським умовам, не втратив силу духу та віру. За допомогою власної кмітливості та спостережливості зміг втекти з полону та добратись до точки зустрічі з друзями, які допомогли йому дістатись до своїх», – йдеться в біографії Героя, наданій дружиною полеглого.

На початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, Вадим Голубенко взяв активну участь у підготовці оборони міст Вінниці та Києва. Приєднавшись до територіальної оборони відразу після вторгнення, він пройшов відбір і приєднався до 47-ї окремої механізованої бригади "Магура", залишаючись на передовій до останніх його днів.

Вадим Голубенко загинув 17 червня у віці 40 років, виконуючи бойове завдання у селі Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області. Його життя припинилося в ході виконання службових обов'язків.

Прощання із Захисником відбудеться сьогодні, 7 листопада о 12:00, в залі при Центральному міському кладовищі за адресою вул. Анастасії Медвідь, 2. Поховають прах воїна 11 листопада об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Виїзд кортежу запланований на 11:00 від вул. Гліба Успенського 83. Для тих, в кого немає змоги дістатись, буде організовано автобус від «Плеяди» о 10:30,- повідомляє міська рада.



Переглядів: 880
Поширень: 0

Останні новини