Вирішили упростити задачу: у Рівному чоловік скинув диван з балкону і травмував жінку

У Рівному було розглянуто справу про чоловіка, який випадково травмував жінку, скинувши диван з третього поверху. Жінка отримала травму ноги, коли диван впав на неї. Суд визнав чоловіка винним у завданні тяжкої тілесної шкоди через необережність і призначив йому умовний термін на один рік, - повідомляє редакція zaxid.net.

Згідно з рішенням Рівненського міського суду, подія сталася зранку 26 жовтня 2020 року на вулиці Генерала Безручка. Обвинувачений пояснив, що разом зі знайомим прибув до квартири, щоб перенести меблі. Вони вирішили викинути частину меблів через балкон. Його друг стояв на вулиці. Слідкував, аби ніхто не постраждав, але нещасний випадок спричинив травму жінці, яка проходила поблизу.

«Потерпіла показала, що зранку вона йшла на маршрутне таксі. Коли йшла повз будинок, почула, як один з чоловіків крикнув “не кидай”. Вона підняла голову і побачила, що летить диван з третього поверху. Вона ухилилася, однак диван впав їй на ліву ногу. Робила рентген, потім МРТ, у неї було виявлено перелом кістки ноги внизу», – наводять у вироку свідчення постраждалої.

Уточнимо, що обидвох чоловіків судили у справі, проте один з них помер у квітні минулого року. Щодо його товариша, суддя визнала його винним у порушенні ст. 128 ККУ (необережне тяжке тілесне ушкодження) та призначила йому один рік іспитового терміну.

Крім того, чоловік повинен компенсувати потерпілій 1,5 тисячі гривень матеріального збитку та ще 3 тисячі гривень моральної компенсації. Рішення суду наразі ще не є остаточним, сторони мають можливість подати апеляції.



Переглядів: 541
Поширень: 0

Останні новини