Найсамотнішу вівцю Британії врятували та повернули власникам: деталі та фото

На півночі Великої Британії вдалося врятувати вівцю, яку журналісти назвали "найсамотнішою в країні".

Ця історія розпочалася два роки тому, коли група каякерів помітила тварину на узбережжі вузької затоки Кромарті в Шотландії. Здається, що це була вівця з місцевої ферми, яка загубилася і блукала біля основи стрімких гір. Однак тоді вважали, що вона зможе самостійно повернутися назад.

Однак недавно каякерка Джилл Тернер знову пропливала в тому районі і помітила дуже схожу вівцю, яка була вкрита густою рослинністю. Вона звернулася до захисників тварин. Але деякі з них зазначили, що у вівці є достатньо їжі, і врятувати її буде дуже складно через круті схили в тому районі.

Історія вівці привернула увагу ЗМІ та викликала реакцію громадськості. Була створена петиція стососнво її порятунку. Нарешті, група з п'яти фермерів врятувала тварину, використовуючи лебідку для підняття її по крутому схилу.

Тим, хто висловлював критику в адресу власника тварини через бездіяльність, рятувальники пояснили, що операція була дійсно небезпечною, і люди могли постраждати. За їхніми словами, тварина була у гарному стані, коли знайшли, і проявляла дуже спокійну поведінку.

"Вона була товстенькою - підняти її на той схил було ще тим завданням", - розповів Кеммі Вілсон, ініціатор порятунку.

"По суті в неї два роки була трава в необмежених кількостях і у світі овець ми б описали її як товстеньку. Не знаю, чи дозволено в наші дні говорити таке вівцям, але не схоже, що вона образилася", - сказав він BBC.

Овечку назвали Фіона і перевели до фермерського парку, де їй зістригли приблизно 9 кг вовни. Вибір імені для вівці був не випадковим - кілька років тому в Новій Зеландії знайшли самотню вівцю, яку назвали Шрек. Тож власник Фіони, пан Вілсон, вирішив, що ім'я "Фіона" буде відмінним доповненням до цієї пари вівці.


Теги: тварини

Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини