Нелегальний ввіз сміттєвозів в Україну: Чернівецькі митники виявили недостовірні дані в записах

Чернівецькі митники виявили випадок нелегального ввезення в Україну сміттєвозів на суму понад 1,8 млн гривень, - повідомляє Державна митна служба України.

На територію пропуску "Порубне-Сірет", що на кордоні з Румунією прибув вантажний автомобіль, який перевозив комплекти для двох сміттєвозів загальною вагою 10752 кг. Заявлена вартість товару відповідно до поданих документів для митного оформлення складала 33400 євро.

Проте, під час перевірки митники виявили оригінальні товаросупровідні документи, де вказані оригінальні дані про вартість та вагу товару, які суттєво відрізнялися від тих, що були подані під час першої митної декларації.

У зв'язку з поданням митниці документів, що містять недостовірні дані щодо ваги та вартості товарів, проти посадової особи підприємства-відправника складено протокол за порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Товар, що оцінюється в 1 812 096 гривень, тимчасово вилучено. Варто пам'ятати, що за цим законом передбачена санкція у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості товару разом із його конфіскацією.



Переглядів: 499
Поширень: 0

Останні новини