В Україні без світла залишається 419 населених пунктів

Наразі електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. "Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів з боку РФ.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Сьогодні, 10 листопада, Україна експортує електроенергію до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) та денні години (активна робота електростанцій на ВДЕ)  загальним обсягом 3 835 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 367 МВт. Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та  вечірні години (періоди максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг складає 1600 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 217 МВт.

У компанії поінформували, що через бойові дії та з інших причин в Україні без світла залишається 419  населених пунктів.

"Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Миколаївській, областях", — йдеться у повідомленні.



Переглядів: 463
Поширень: 0

Останні новини