У місті презентували настільну гру «Таємнича Вінниця»

Вчора, 9 листопада, в туристичному хабі Visit Vinnytsia презентували настільну гру «Таємнича Вінниця». Це карткова гра українською та англійською мовами з цікавими історичними фактами про Місто ідей та Вінницьку область.

Гру «Таємнича Вінниця» розробила студентка Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, представниця Вінницької молодіжної ради Вікторія Хлібович. Дівчина каже, що таким чином хоче підняти інтерес до міста й регіону.

Подію зорганізували КП «Офіс туризму Вінниці», відділ молодіжної політики Вінницької міської ради, фонд громади «Подільська громада» та ГО «SetUP».

«Читаючи одну книгу, мені сподобалося, що її герої створили настільну гру про своє місто. І у мене з’явилася ідея створити власну настільну гру про моє рідне місто – про Вінницю. Впевнена у тому, що нам з вами потрібно знати елементарну інформацію про те, що і коли відбулося у нашому місті, та кому завдячувати за ті чи інші події. Навіщо цим цікавитися? Тому що без минулого не буде і майбутнього», – розповіла Вікторія Хлібович.

 Всі, хто завітав на подію, змогли не тільки поспілкуватися з розробницею, а й взяли участь в однойменному квізі та одними з перших зіграли в нову настільну гру.

«Таємнича Вінниця» складається з 40 двосторонніх карток і двох збірок (з правилами і відповідями), що вміщуються у невеличку дерев’яну коробку. Гра розрахована на 2-4 гравців і на 10-15 хвилин. Усі картки розділені на чотири категорії: «відомі люди», «визначні місця», «історія міста», «Вінниччина». Також в цю гру можна грати двома способами:

Складаючи хронологічну послідовність подій (коли у відповідь на питання потрібно назвати дату). Наприклад:

В якому році у Вінниці з’явився перший трамвай? Коли Оноре де Бальзак перебував на Поділлі? В якому році забальзамували тіло Миколи Пирогова?

Або у форматі вікторини (коли потрібно обрати правильний варіант відповіді з трьох запропонованих):

Кого називають українським «Робін Гудом»? Скільки разів Вінниця була столицею УНР? Яку рослину привіз Коцюбинський з Італії, і вона є окрасою його саду?

«Ця гра зроблена з метою показати місто з найкращих сторін, а також щоб вінничани, туристи, гості міста й іноземці могли дізнатися цікаві факти про Вінницю. Сподіваємось, гра багатьом сподобається і візуально, і наповненням», – розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.


Теги: Вінниця

Переглядів: 611
Поширень: 0

Останні новини