СБУ викрили схему незаконного продажу та вивезення з України комплектуючих до вертольотів Мі-8

Контррозвідка Служби безпеки, на території Кіровоградської області, успішно припинила незаконну схему вивезення з України товарів подвійного призначення, які підлягають експортному контролю.

Ця операція стосувалася допоміжних газотурбінних двигунів і навігаційної апаратури для вертольотів Мі-8. Особа, яка колись займала посаду в Кропивницькому СІЗО, намагалася продати це обладнання.

Щоб знайти потенційних покупців, він публікував оголошення на спеціалізованих сайтах. З метою таємного вивезення товарів за кордон, зловмисник планував скористатися міжнародними вантажними перевізниками, додаючи недостовірні дані до товарно-транспортних декларацій.

Співробітники вчасно виявили цю схему, задокументували кожний етап та завадили нелегальному вивезенню авіаційних агрегатів та програмного забезпечення за кордон. За наявності достатніх доказів, зловмиснику було повідомлено про підозру згідно ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

В даний момент триває розслідування з метою визначення джерел походження і кінцевого отримувача вертолітного обладнання. Також готуються матеріали для передачі вилученого майна на потреби Збройних Сил України. Комплексні заходи з блокування каналу нелегального експорту були проведені співробітниками Управління СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 623
Поширень: 0

Останні новини