В Вінниці розпочався проєкт "Польська полиця в Україні": занурення у культуру та історію сусідньої держави

В Вінниці розпочався проєкт "Польська полиця в Україні", який дозволяє розширити знання про Польщу через доступ до книг польських авторів українською мовою. 11 бібліотек-філій отримали комплект з 20 нових книжкових видань, представляючи як класичних, так і сучасних польських письменників, - повідомляє міська рада.

Директорка "Вінницької міської централізованої бібліотечної системи" Олена Заквацька розповіла, що проєкт реалізується спільно з Українським інститутом книги та Інститутом книги у Польщі, за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі та Міністерства культури та інформаційної політики України. Мета проєкту - забезпечити публічні бібліотеки України виданнями книг польських авторів, перекладених українською мовою, до кінця 2023 року.

«Це хороша ініціатива, яка дозволить нашим читачам більше дізнатися про культуру та літературу Польщі. Це своєрідна можливість подякувати полякам, які допомагають нам з перших днів війни та прихистили у себе сотні тисяч наших українців. Впевнена, що ці книги знайдуть свого поціновувача серед наших користувачів», – підкреслює Олена Заквацька.

Книги, які надійшли в рамках проєкту "Польська полиця в Україні", в основному спрямовані на дорослих читачів, але також включають літературу для дітей.

Зараз у вінницьких бібліотеках-філіях №№ 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12, "Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза" та "Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва" вже доступні видання польських авторів українською мовою.

Довідка

«Польська полиця в Україні» – пілотний грантовий проєкт. Інститут книги в Польщі (IK PL) надає гранти українським видавцям для видання книжок польських авторів українською мовою. Від результатів реалізації цього проєкту залежатиме подальша співпраця Українського інституту книги з Інститутом книги в Польщі щодо продовження «Польської полиці», а також з іншими закордонними інституціями щодо створення книжкових колекцій різних національних літератур в публічних бібліотеках України.



Переглядів: 688
Поширень: 0

Останні новини