В закладах освіти Вінниці розпочалася акція "Зелена хвиля": учні та колектив школи висадили вічнозелені дерева

Нещодавно в межах Вінницької міської територіальної громади розпочалася ініціатива "Зелена хвиля". Учні шести навчальних закладів висаджували різні види дерев та кущів, такі як туї, кипариси, барбарис та ялівці, на території своїх шкіл. Додаткові насадження були здійснені в межах Європейського Зеленого Курсу, принципи якого втілює Вінницька громада.

Організатори акції, зокрема департамент освіти та департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради, наголошують, що головна мета ініціативи полягає в сприянні поширенню екологічної свідомості серед учнів, вихованні у них бережливого ставлення до природи та зокрема до зелених насаджень. "Зелена хвиля" успішно діє у Вінниці вже протягом шести років.

Ця ініціатива передбачає, що учні, спільно з колективом школи, висаджують рослини на території своїх навчальних закладів. Серед шкіл, які приєдналися до акції цього року, варто відзначити ліцей №19, гімназію №24, Вінницько-Хутірський ліцей, Малокрушлинецький ліцей, а також Щітецьку та Стадницьку гімназії.

"Ми у нашій гімназії висаджували хвойні кущі та дерева в межах природоохоронної акції "Зелена хвиля", яка започаткована у Вінниці з 2017 року з ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Загалом було висаджено 21 рослину. Це спільна робота, яка приносить вагомі результати у благородній справі - озеленення пришкільних територій”, – зауважили в адміністрації ліцею в Щітках.

Шестикласник Олег з Малокрушлинецького ліцею ділиться своїми враженнями від участі в ініціативі "Зелена хвиля".

“Чим більше зелені, тим більше кисню і людям краще дихати. Хоча сьогодні висаджував зелені насадження вперше, мені дуже сподобалось”, - каже юнак.

Учні Вінницько-Хутірського ліцею також долучилися до акції "Зелена хвиля". На території шкільного двору разом із вчителями вони висадили вісім туй, вісім кущів ялівцю та десять кущів барбарису. 

Стадницька гімназія також збагатилась новими насадженнями, перевагу віддали вічнозеленій калині, яку вчителі та учні обрали для озеленення свого шкільного подвір'я.

В ліцеї №19 міста Вінниці також провели висадку рослин, зокрема саджанці туї та кущі самшиту. Ця ініціатива поповнила колекцію декоративних рослин "Парку Подільського каменю", розташованого на території ліцею. Директор закладу, Володимир Костюк, висловив подяку організаторам за можливість збагачення експозиції парку та підкреслив вдячність учнів та вчителів за активну участь у цьому заході.

“Для нас дуже цінно, що ми висаджуємо саме маленькі деревця, щоб учням було цікаво за ними доглядати та спостерігати, як вони ростуть. Думаю, що коли наші учні стануть випускниками й в дорослому віці матимуть власних дітей, їм буде приємно згадати про участь в цій акції”, – сказав він.



Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини