Як уберегтися від вірусних та інфекційних захворювань: у Вінниці відбулась зустріч, де містяни отримали важливу інформацію

Осінь – це період, коли ризик захворювання на інфекції та віруси значно зростає. Лікарка Оксана Голубович надала поради щодо запобігання хворобам на зустрічі у Дитячій точці Спільно UNICEF у Вінниці. Учасниками заходу стали родини, які перебувають на обліку у Вінницькому міському центрі соціальних служб, зокрема багатодітні сім'ї, сім'ї переселенців та ті, хто опинився в складних життєвих обставинах, - повідомляє міська рада.

«У такий складний епідеміологічний час, коли поширені хвороби грипу, гепатиту А, ГРВІ, ангіна, коронавірус та інші, для батьків гостро стоїть питання здоров’я дітей та загалом усіх членів сім’ї. Тому ми вирішили влаштувати зустріч з лікарем, який зможе дати відповіді на питання про профілактику та лікування хвороб, які цікавлять батьків. Ми запросили родини, які перебувають на обліку у Вінницькому міському центрі соціальних служб, а також наших партнерів – клієнтів Дитячої точки Спільно», – розповіла фахівчиня із соціальної роботи Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Фаліштинська.

Пані Анна також вирішила здобути нові знання і поспілкуватися із спеціалістом, тож вона взяла участь у зустрічі. У її родині є троє дітей у віці 5, 11 і 16 років. Двоє з них вже відвідують школу, а одна дитина перебуває в садочку. Отже, питання, пов'язані з сезонними інфекціями та вірусними захворюваннями, стає дуже актуальним для цієї сім'ї.

Лікарка Оксана Голубович відповіла на всі питання присутніх. Вона є сімейним лікарем та завідувачкою амбулаторії ЦПМСД № 1. Медик поділилася інформацією про профілактику, симптоматику і основні методи лікування як у дорослих, так і у дітей.

«Діти восени знаходяться у вразливому стані відносно вірусних хвороб. У школах чи садочках дітки контактують один з одним, а захворювання передаються повітряно-крапельним шляхом. Таким чином віруси та інфекції потраплять із колективу додому і навпаки», – зазначила лікарка.

Зокрема, лікарка рекомендувала ряд заходів для профілактики, серед яких загартовування, збалансоване харчування, прогулянки на свіжому повітрі, зволоження приміщення та його провітрювання. Важливо враховувати ці аспекти для збереження здоров'я.

Лікарка наголосила, що у разі виявлення перших симптомів захворювання необхідно утриматися від самолікування і звернутися до лікаря для отримання правильного лікування.

Також пані Оксана Голубович нагадала про важливість вакцинації від грипу та коронавірусу. У Вінниці запроваджена муніципальна програма «Здоров'я вінничан», яка надає відшкодування половини вартості вакцини для мешканців громади, зокрема для тих, хто має статус ВПО.



Переглядів: 554
Поширень: 0

Останні новини