Ще один швейцарський трамвай прибув у Вінницю: як проходить його введення в експлуатацію

Учора, 16 листопада, у Вінницю було доставлено 23-й трамвайний вагон "Tram2000" в рамках другого етапу проєкту "Цюрихські трамваї". Швейцарські партнери надають ці вагони безоплатно, і фахівці Вінницької транспортної компанії незабаром розпочнуть його технічну адаптацію відповідно до законодавства України. Наразі у Вінниці вже курсують 16 таких трамвайних вагонів.

У Вінницькій транспортній компанії підкреслюють, що перед введенням на лінії вагон отримає передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркало заднього виду, ліве дзеркало, інформаційну систему та систему оплати проїзду. Крім того, вагон з Швейцарії повинен пройти ряд юридичних процедур, зокрема, реєстрацію в інспекції електротранспорту.

В департаменті транспорту та міської мобільності ВМР відзначають, що всі трамваї прибувають у Вінницю у задовільному стані, оскільки ще нещодавно вони експлуатувалися в Цюриху. Проте фахівці Вінницької транспортної компанії індивідуально перевіряють кожен вагон перед його введенням в експлуатацію, оскільки безпека пасажирів має велике значення.

«Ми дякуємо Швейцарській Конфедерації за таку підтримку нашого міста. Варто наголосити, що швейцарські партнери, у межах проєкту «Цюрихські трамваї», передають ці трамвайні вагони безоплатно. Вони мають ряд своїх переваг у порівнянні зі звичними для нас всіх вагонами «Mirage» та «Karpfen». Зокрема, це м’які сидіння. Після проходження всіх технічних та юридичних процедур, цей трамвай також залучать до пасажироперевезення», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Слід відзначити, що Комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія" активно шукає майбутніх водіїв громадського транспорту для роботи. Зазначається, що на підприємстві вітають як вже досвідчених фахівців, так і тих, хто бажає отримати навички у керуванні тролейбусом чи трамваєм з нуля. Деталі щодо вакансій можна знайти за цим посиланням.

До речі, співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією почалася ще у 2006 році. Протягом першого етапу проєкту "Цюрихські трамваї" (2006-2011 роки) місто отримало 116 трамвайних вагонів.



Переглядів: 525
Поширень: 0

Останні новини