У Вінницьких Хуторах відбувся фестиваль патріотичної музики "Свобода й гідність над усе": деталі та фото

У Вінницьких Хуторах відбувся фестиваль патріотичної музики під назвою "Свобода й гідність над усе", який був організований представниками Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно ззакладом культури «Вінницька централізована клубна система». Цей захід був приурочений до десятої річниці Революції Гідності та Дня Гідності та Свободи, - повідомляє міська рада.

Перед початком заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання героїзм тих, хто віддав своє життя за право на вільне і незалежне життя в Україні. Це відбулося під звуки метронома та пісні "Пливе кача".

Концертна програма фестивалю включала в себе виступи творчих колективів і солістів ЗК "Вінницька централізована клубна система" та Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв.

Звучання українських пісень на Євромайдані було надзвичайно символічним, неначе в кожній ноті відбивалися джерела національної гідності та рішучості. На цьому фестивалі композиції також торкнулись сердець слухачів, серед яких були «Сини України», «Єднаймося, люба родино», «Ой, там за кручею», «Журавочка», «А в суботу уночі», «Козацькому роду нема переводу», «Діти Свободи» та інші.

«Події Майдану змінили народ, його погляди, мрії, його майбутнє. А пісня з давніх-давен супроводжує українців. Усі визначні події в житті народу ним оспівуються. Ми маємо плекати нашу мову і культуру. І нині, в час повномасштабної війни, важливо відроджувати та множити наш культурний спадок, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Науменко. – Україна – це територія гідності та свободи й ми для наших дітей маємо робити усе від нас можливе аби вони жили у єдиній, соборній і незалежній державі».

Також він зазначив, що команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу завжди стоїть на підтримці тих, хто потребує допомоги, зокрема дітей, яким довелось пройти через важкі випробування у своєму житті.

Організатори фестивалю разом з працівниками бібліотеки філії № 4 провели патріотичний майстер-клас під назвою "Серце України". Молодь активно вирізала та вміло виготовляла своїми руками серця у блакитно-жовтому кольорі з фоамірану.

«Мистецький захід допоміг дітям абстрагуватися від суворої реальності та проявити свої емоції у роботі, вивчаючи нову техніку створення чудових патріотичних символів», – говорить Дмитро Науменко.

Також на фестивалі був присутній староста Вінницько-Хутірського старостинського округу, Владислав Кривешко.

«Ми вшановуємо патріотизм та мужність громадян, які восени 2004 та 2013 років захищали інтереси української держави та її європейський вибір. Ми згадуємо тих, хто віддав найцінніше – власне життя у боротьбі за право жити на своїй власній землі. 10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України. Вона залишається нашим керівним принципом і сьогодні», – каже Владислав Кривешко.

Серед різноманіття композицій, що звучали українською під час фестивалю "Свобода й гідність над усе", кожен учасник подій відчував унікальність та самобутність наших пісень. Ці твори стали невіддільною частиною національної ідентичності та символами спільної боротьби за свободу та гідність.

«Під час Революції Гідності та під час війни з російським агресором українці довели свою відданість демократичному шляху розвитку, нагадали світові справжній сенс демократичних цінностей. Гідність та віковічне прагнення свободи – це святині, за які всю історію свого існування бореться наш народ. Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за можливість бути та творити на своїй Богом даній землі!» – говорить в.о. директора Вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш.



Переглядів: 534
Поширень: 0

Останні новини