Про це пише Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві в Telegram.

“За останній тиждень на користь держави було сплачено 667 000 грн за порушення антитютюнового законодавства. Державною виконавчою службою за постановами ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві найближчим тижнем на користь держави стягнено найбільший штраф за порушення антитютюнового законодавства – 543 000 грн”, – йдеться у повідомленні.

При цьому у службі не надали додаткової інформації з кого стягнули штраф та за яких умов.

Також на цьому тижні стягнули ще 30 000 грн з іншого субʼєкта господарювання. Додатково, у добровільному порядку було сплачено 60 000 грн та 34 000 грн.

У службі зазначають, якщо у Києві ваше право на повітря, вільне від тютюнового диму, порушили, повідомте про це Держпродспоживслужбу за цим посиланням.

“Кожне ваше звернення допоможе підвищити рівень дотримання бездимного законодавства в Україні”, – кажуть у службі.

Які штрафи загрожують за куріння?

Нагадаємо, що з 11 липня 2023 року набули чинності зміни до антитютюнового законодавства. Згідно з ними, заборонені реклама тютюнових виробів та пристроїв для куріння, ароматизатори тощо.

Також влітку збільшили суми штрафів для кафе і ресторанів, які порушать закон щодо куріння у приміщеннях. Також штрафи загрожують і тим, хто курить електронні пристрої у громадських місцях.

Скільки доведеться платити за порушення:

куріння в громадських місцях та приміщеннях – 51-170 грн (у разі повторного протягом року порушення – 170-340 грн) штраф для об’єктів господарювання, якщо вони облаштували курилки у недозволених місцях – 1 000 грн, за повторне порушення – 10 000 грн продаж тютюнових виробів неповнолітнім – 1020 грн (при повторному порушенні протягом року – до 10 200 грн).