"Не годуйте котика Графіка": в "Укренерго" закликають ощадливо споживати електрику

В "Укренерго" ввечері 23 листопада закликали українців не перевантажувати енергосистему, оскільки споживання електроенергії зростає.

Про це "Укренерго" повідомляє у соцмережах.

Компанія представила свого котики Графіка, завдання якого — щодня показувати графік споживання електроенергії.

"На годиннику — 17:45. Для енергосистеми це найскладніший час — з 17:00 до 19:00 триває період максимального споживання. І ми вже бачимо, що наш Графік зростає", — зазначили в "Укренерго".

Енергетики додали, що в умовах, коли декілька блоків електростанцій все ще ремонтуються і не можуть працювати, це порушує баланс між споживанням та виробництвом електроенергії, що є основною умовою безпечної роботи енергосистеми. Імпортованої електроенергії також недостатньо для покриття дефіциту в енергосистемі – замість технічно можливого максимуму 1200 МВт в окремі години є максимум до 609 МВт.

"Наші диспетчери роблять все можливе, щоб в цих складних умовах підтримувати баланс в енергосистемі. Тож просимо вас уважно поставитися до наших застережень. Адже сьогодні надважливо — економити електроенергію", — наголосили у компанії.

В "Укренерго" закликали бути уважними з 9:00 до 19:00 год. Особливо критичні години для перенавантаження енергосистеми — з 17:00 до 19:00.

Правила для раціонального споживання електрики від "Укренерго"

Для цього необхідно:

вимкнути світло у приміщенні, яке не використовуєте; вимкнути кондиціонер/обігрівач, якщо в приміщенні — теплі батареї та комфортна температура; вимкнути електробойлер, якщо не будете використовувати його найближчим часом; кип’ятити лише потрібну кількість води в електрочайнику; видалити накип у чайнику; не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів. Наприклад, чайник+праска+електроплита+фен; перенести прання на ніч; не залишати електроприлади в "режимі сну" — вимкніть їх, якщо не користуєтеся в цей момент; увімкнути світильник або настільну лампу замість люстри.



Переглядів: 634
Поширень: 0

Останні новини