Заради детальнішого вивчення потреб населення у соціальних послугах у громаді створено координаційну групу: деталі

Вінницька міська рада визначає турботу про громадян як один з основних пріоритетів, що вкотре підтверджується рішенням виконавчого комітету від 23 листопада. Для забезпечення соціальної підтримки населення, особливо під час надзвичайнго або військового стану, в громаді діятиме координаційна група з визначення потреб населення у соціальних послугах. 

"Вінничани важливі", саме таку назву має ініціатива, спрямована на допомогу соціально вразливим верствам населення, а департамент соціальної політики Вінницької міської ради регулярно розширює цю підтримку. З цією метою було створено координаційну групу з визначення потреб населення у соціальних послугах під час надзвичайного або військового стану.

«Основна мета створеної координаційної групи – це виявляти та аналізувати потреби громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також визначати соціальні групи в громаді, що потребують соціальних послуг. Все це направлено на те, щоб загалом удосконалювати надання соціальних послуг в громаді», – зазначила перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук.

Координаційна група складається із 13 осіб та очолюється заступницею міського голови Галиною Якубович.

Завдання координаційної групи:

розглядати результати визначення потреб населення у соціальних послугах під час дії надзвичайного або воєнного стану; визначати заходи для організації надання необхідних соціальних послуг, у тому числі тих, які можуть надаватися екстрено (кризово); координувати діяльність надавачів соціальних послуг комунального та недержавного сектору, які залучені до надання соціальних послуг; вчасно та оперативно реагувати на зміни в тенденціях міграції населення, спроможності надавачів соціальних послуг у забезпеченні надання соціальних послуг; розв’язувати наявні проблеми, пов’язані із надзвичайним або воєнним станом, з якими звертаються вразливі групи населення, для цього залучати інших суб’єктів, які працюють у Вінницькій міській територіальній громаді.


Переглядів: 402
Поширень: 0

Останні новини