«Підпишіть петицію про присвоєння звання "Героя України" посмертно»: поліція розповіла нову шахрайську схему

«Підпишіть петицію про присвоєння звання "Героя України" посмертно». Такі заголовки часто можна побачити в мережі, але будьте обережні, оскільки це може бути шахрайська схема.

Аферисти можуть поширювати прохання підписати петицію через месенджери та соцмережі. З метою правдоподібності, аферисти можуть використовувати візуально схожий на офіційний текст, але вставляти фішингові посилання, де пропонують ввести особисті дані та реквізити банківської картки. Це загрожує витоком особистої інформації та банківських даних.

 Як уникнути обману?

Не поспішайте переходити за посиланнями від невідомих осіб, навіть якщо це такий важливий запит. Офіційні посилання на петиції зазвичай виглядають так: http://petition.president.gov.ua (+ номер петиції).  Щоб підписати петицію, відвідайте офіційний сайт Президента України та знайдіть її там.

Якщо знайома особа в соцмережах надіслала вам такий запит, будьте обачливі, оскільки аферисти можуть взяти під контроль її акаунт. Краще взаємодійте особисто. Бережіть себе від можливого обману, - закликає Поліція Вінницької області.



Переглядів: 670
Поширень: 0

Останні новини