На сесії міської ради затвердили проєкт Угоди про тристоронню співпрацю між містами Карлсруе (Німеччина), Нансі (Франція) та Вінниця: деталі

Нещадавно, 24 листопада, на сесії міської ради було одноголосно затверджено проєкт Угоди про тристоронню співпрацю між містами Карлсруе (Німеччина), Нансі (Франція) та Вінниця. Угода передбачає співпрацю в таких сферах, як охорона здоров'я, освіта, економічна стійкість та інші. Ця співпраця може допомогти вирішувати питання, пов'язані з гуманітарною допомогою, експертною підтримкою та обміном досвіду у реабілітації та відновленні. Міжнародні зв'язки вважаються не тільки символом миру і дружби, але й конкретним інструментом для підтримки та співпраці між націями. Вони дозволяють обмінюватися ресурсами і знаннями, сприяючи взаємному зміцненню. Це особливо важливо в умовах російсько-української війни.

Місто Нансі є партнером міста Карлсруе, тому було прийняте рішення про укладання Угоди про тристоронню співпрацю між містами.  

Мер Вінниці, Сергій Моргунов, відзначив важливість цього рішення, яке спрямоване на розбудову та зміцнення дружніх відносин з успішними європейськими містами. Адже це надає нам додаткові можливості для розвитку та підтримки в європейських спільнотах і дипломатичних місіях.

«Тристороння Угода між містами Німеччини, Франції та України – це для нас фактично нова форма співпраці. Сьогодні Карлсруе та Нансі дуже активні в своїх намірах співпрацювати по тих напрямках, які ми визначили. У першу чергу – це охорона здоров’я, освіта, культура, інновації підприємництва. А також те, що стосується сталого розвитку міст – це Зелений курс, екологія, партисипація та багато інших напрямів, – каже Сергій Моргунов. – Важливо, щоб ця співпраця була не лише на рівні органів місцевого самоврядування, а й на рівні комунальних підприємств, медичних та освітніх закладів та просто громадян наших міст в тому числі й бізнесу. Це хороші перспективи, особливо в контексті майбутнього членства України в Європейському союзі».

Голова Комунального підприємства "Інститут розвитку міст" Янна Чайковська відмітила, що обидва міста, Карлсруе і Нансі, є надійними партнерами в зміцненні євроінтеграційних процесів у нашій громаді.

«Тристороння співпраця між містами Карлсруе-Нансі-Вінниця може допомогти сьогодні в умовах російсько-української війни розв'язувати питання пов’язані з гуманітарною допомогою, експертною підтримкою. Також такі зв’язки між муніципалітетами можуть бути корисними в обміні досвідом у реабілітації та відновленні. Адже обидва європейських міста мають багаторічний досвід з протезування, а для нас це надважливо, особливо сьогодні, коли наші Захисники повертаються з передової й потребують відповідного лікування», – підкреслює директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська.

Чим визначні Карлсруе та Нансі

Карлсруе – велике місто в регіоні Баден-Вюртемберг, Німеччина, з населенням близько 308 тисяч осіб. У Німеччині воно отримало додаткову назву "резиденція права", з розташованими тут федеральними судами та Генпрокуратурою. Місто також пишається своїм найстарішим технічним університетом країни. Воно розташоване на березі річки Рейн, і славиться тим, що є другим за розміром річковим портом Німеччини, важливим залізничним вузлом та має діючий аеропорт. Також у місті добре розвинута промисловість та ділова активність.

Карлсруе володіє якісною велосипедною інфраструктурою, громадським транспортом та інклюзивним міським простором. Особливістю є підземні трамвайні маршрути.

Нансі – місто та муніципалітет у Франції, в регіоні Гранд-Ест, адміністративний центр департаменту Мерт і Мозель. Населення міста - понад 105 тисяч осіб, а саме місто розташоване на річці Мозель і є важливим залізничним вузлом до таких міст, як Париж та Страсбург. Як університетське місто, Нансі нараховує понад 50 тисяч студентів.

Інститут Жана Ламура у Нансі – це впливова науково-дослідна лабораторія з партнерством у 30 країнах і співпрацею з 150 підприємствами. 

Місто визначається розвиненою галуззю охорони здоров'я, зокрема у сфері протезування. Архітектура 18 століття в Нансі включена до списку ЮНЕСКО.



Переглядів: 549
Поширень: 0

Останні новини