Вінниця та французьке місто Нансі планують підписати Угоду про побратимство: що це означатиме для нашого міста

На сесії Вінницької міської ради, яка відбулась 24 листопада, було затверджено Угоди про побратимство між Вінницею та французьким містом Нансі. Взаємодія між цими двома містами почалась цього року і активно розвивається, оскільки обидва вони мають спільні інтереси та бажають обмінюватися досвідом у різних галузях. Це партнерство стає особливо важливим в контексті воєнного конфлікту в Україні.

У літній період Вінницю відвідала делегація з Нансі під керівництвом мера Матьє Кляйна. Під час візиту обидва міста підписали Меморандум про взаєморозуміння та обговорили перспективи співпраці та обміну досвідом. Одним із ключових аспектів співпраці є область протезування та ортопедії. Нещодавно делегація з Вінниці, очолена заступницею міського голови Галиною Якубович, відвідала Нансі для подальшого розгляду спільних тем та можливостей для взаємодії.

«У цьому році Нансі буде другим містом, з яким ми підпишемо Угоду про побратимство. Раніше Вінниця встановила такі ж відносини з німецьким містом Карлсруе. В грудні з мерами цих двох міст ми маємо наміри зафіксувати плани нашої подальшої взаємодії тристоронньою угодою про співпрацю», – говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

В майбутньому Вінниця та Нансі планують спільно розробляти стійкі проекти з питань, які були визначені за взаємною згодою. Ці проекти охоплюють такі сфери, як демократія участі, екологічна трансформація, охорона здоров'я, культура, освіта, спорт, інновації, економіка та міжнародна солідарність. Особлива увага приділятиметься розвитку контактів між мешканцями обох міст.

Угоди про побратимство між Нансі та Вінницею визнаються як вияв справжньої солідарності та взаємної підтримки, особливо в часи кризи. Ці угоди спрямовані на підтримку шляху до інтеграції у спільноту європейських держав.



Переглядів: 705
Поширень: 0

Останні новини