Новий 27-й швейцарський трамвай скоро курсуватиме вулицями міста

Сьогодні, 27 листопада, працівники КП «Вінницька транспортна компанія» успішно завершили розвантаження 27-го трамвайного вагону «Tram2000». На підприємстві повідомили, що невдовзі розпочнеться процес технічної адаптації цього вагону відповідно до вимог українського законодавства. Ці трамваї, які передаються у безоплатне використання, є частиною другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» і надходять від швейцарських партнерів. Зазначено, що наразі вже 16 таких вагонів обслуговують трамвайні маршрути у місті, - повідомляє міська рада.

Фахівці Вінницької транспортної компанії наголошують на індивідуальному підході до кожного вагону перед його введенням у експлуатацію, оскільки безпека пасажирів має найвищий пріоритет. Згідно з вимогами українського законодавства, трамвайні вагони обладнуються передніми та задніми поворотами, стоп-сигналами, задніми дзеркалами, включаючи ліві, інформаційними системами, а також системами оплати проїзду.

Представники департаменту транспорту вказують, що, крім технічної адаптації, необхідно пройти ряд юридичних процедур перед тим, як трамваї будуть готові для регулярного використання на міських маршрутах.

«Ми дуже вдячні швейцарським колегам за таку підтримку нашого міста. По завершенню як юридичних, так і технічних процедур ми проведемо аналіз нашої трамвайної мережі та залучимо ці вагони на ті маршрути, де в них буде найбільша потреба», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Необхідно зазначити, що Комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія» активно шукає кандидатів на посаду водіїв та водійок громадського транспорту. Усім прийнятим працівникам гарантується офіційне працевлаштування, своєчасна виплата заробітної плати та доступ до різних соціальних відпусток. Зазначено, що компанія вітає як професіоналів у сфері водіння, так і тих, хто має бажання вивчити навички кермування громадським транспортом з нуля. Детальну інформацію можна знайти за наступним посиланням..

Необхідно відзначити, що співпраця між Вінницею та Швейцарською Конфедерацією почалася у 2006 році. Протягом першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011) місто отримало 116 трамвайних вагонів.



Переглядів: 531
Поширень: 0

Останні новини