Кому підвищать пенсії з 1 січня

Деякі громадяни України можуть очікувати на підвищення державної допомоги, оскільки Проект Державного бюджету на 2024 рік передбачає збільшення прожиткового мінімуму з 1 січня. Зазвичай це призводить до автоматичного перегляду мінімальних пенсій та відповідних доплат, про це повідомляє Clutch.

Згідно з заключними положеннями проекту бюджету, перерахунок пенсій та доплат до них на основі нового прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб на 1 січня 2024 року планується здійснити з 1 березня 2024 року, спільно з щорічною індексацією пенсій. Це означає, що перегляд розміру пенсій з 1 січня 2024 року не був передбачений, навіть при збільшенні прожиткового мінімуму, хоча таке збільшення ймовірно було б невеликим.

Наразі остаточна версія закону про бюджет ще не була підписана президентом і неофіційно не була опублікована, на момент 26 листопада. В таких умовах невеликий перерахунок з 1 січня може зачепити лише тих, чиї пенсії залежать від мінімальної зарплати, яка також повинна бути збільшена, зокрема осіб старше 65 років із повним стажем роботи та деяких чорнобильців. Треба відзначити, що підвищення прожиткового мінімуму наразі не гарантує автоматичного збільшення розміру пенсій.


Теги: економіка

Переглядів: 316
Поширень: 0

Останні новини