На польському кордоні в чергах стоять 2700 українських вантажівок

Речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко поінформував, що блокування польськими перевізниками пропускних пунктів "Ягодин — Дорогуськ", "Краковець — Корчова", "Рава-Руська — Хребенне" та "Шегині — Медика" триває. За його словами, станом на ранок 28 листопада, на цих пунктах у чергах стоять 2700 вантажівок, які очікують на в'їзд в Україну.

Про це Андрій Демченко сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Якщо говорити про останній напрямок ("Шегині — Медика" — ред.), то протягом 23-26 листопада в основному блокування відбувалося в денний час, з 9-ї до 20-ї, то з 27 листопада почалося цілодобове блокування. Нагадаю, три напрямки почали блокуватися 6 листопада. І весь цей час ускладненість руху на кордоні з Польщею для вантажівок значно відчувається, для водіїв, які в чергах весь цей час перебувають на території Польщі в бік України", — розповів Демченко.

Він додав, що станом на вчорашній ранок, 28 листопада, за даними польських прикордонників, на всіх цих чотирьох напрямках у чергах перебувають 2700 вантажівок в очікуванні можливості перетину кордон в бік України.

"Щогодини по кілька вантажівок пропускається як з Польщі в бік України на всіх чотирьох напрямках, так і в бік Польщі. Але динаміки немає, оскільки це можуть бути 2-3 машини, 5-6 вантажівок. Більш інтенсивний рух відбувається на напрямку пункту пропуску "Краковець — Корчова", а найбільш ускладнений рух для вантажівок на напрямку пункту пропуску "Ягодин — Дорогуськ". Хоча певний час тому цей напрямок, за домовленістю з польською стороною був повністю перекваліфікований для пропуску вантажівок і автобусів. Легковий напрямок звідти прибрали та перенаправили на інші КПП. Автобусів там незначна кількість", — сказав речник ДПСУ.

За його словами, за минулу добу напрямок до пропускного пункту "Ягодин — Дорогуськ" перетнули близько 30 вантажівок в обидва боки, а до початку блокади через цей пункт пропуску слідувало від 1200 до 1300 вантажівок за добу в обох напрямках.

Щодо блокування КПП з боку Словаччини, Демченко повідомив, що рух відбувається в обидва боки: як в бік України, так і з України в напрямку Словаччини.

"Але через ті дії, які вчиняються на території Польщі, на кордоні з Україною, звісно, що і в цьому напрямку додалося вантажівок, які хочуть перетнути кордон. І водії, і перевізники шукають для себе альтернативні маршрути, де вони можуть перетнути кордон з Україною. Станом на ранок 28 листопада на цьому напрямку, за інформацією від словацьких прикордонників, в черзі в бік України перебувало близько 500 вантажівок. Але рух тут відбувається. До 6 листопада на цьому напрямку ми не фіксували черги з вантажівок в бік України", — сказав речник ДПСУ.

Він також додав, що з Угорщини станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Тиса" очікувало проїзду 550 вантажівок.

"Але там рух відбувається, близько 700 вантажівок перетнуло кордон за добу в обох напрямках", — сказав Демченко.



Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини