В Агрономічному відкрили перший сільський Центр надання адміністративних послуг

Сьогодні, 9 липня,  відкрився Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Агрономічної сільської ради.

Новостворений  ЦНАП у с. Агрономічному Вінницького р-ну надає 37 видів адміністративних послуг щодо  забезпечення прав населення в соціальній сфері, паспортної системи, реєстрації бізнесу, реєстрації майна, земельних відносин, пенсійного забезпечення тощо. Загалом, ЦНАПом вже укладено угоди про співпрацю з Управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькому р-ні області, з Управлінням праці соціального захисту населення Вінницької РДА, з Вінницьким районним центром зайнятості, тому у центрі надання адміністративних послуг, який раніше працював у тестовому режимі, можна отримати консультації від працівників зазначених установ.

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зазначив: «На сьогодні в державі відбувається ряд важливих реформ, підтриманих Президентом України та українським Урядом. Напевно, ключовою реформою, яка увійде в історію нашої держави, є реформа децентралізації, яскравий приклад якої ми бачимо у вашій громаді. Поняття «децентралізація» демонструє та пояснює, де саме знаходиться центр прийняття рішень. Тож ви наблизили надання послуг до місцевих жителів, які можуть звертатися по допомогу та вирішувати необхідні питання у межах територіальної громади. Саме тому цей Центр стане тим осередком, куди кожен мешканець с.Агрономічного та жителі з навколишніх сіл зможуть швидко отримати рішення за різними напрямами. На сьогодні такі центри стають місцем прийняття прозорих публічних рішень» Звертаючись до присутніх, Андрій Гижко підкреслив, що від оперативності та якості надання адміністративних послуг залежить рівень довіри громадян до органів державної влади, а також побажав жителям с.Агрономічного Вінницького р-ну миру, злагоди, успіхів та швидкого і ефективного прийняття рішень.

За словами Андрія Гижка, зазначений Центр надання адміністративних послуг є першим у селі, адже до цього ЦНАПи було відкрито переважно в об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, протягом минулого року в ОТГ відбулось відкриття шести таких центрів. Ще однією особливістю новоствореного Центру в с. Агрономічне Вінницького р-ну є розташування на приміській території, що значно полегшить життя місцевих мешканців, які раніше  були змушені звертатися щодо  вирішення відповідних питань до ЦНАПів, розташованих у м. Вінниці.

На сьогодні у зазначеному Центрі надання адміністративних послуг працює державний реєстратор. Крім цього, від початку року Центром, який раніше працював у тестовому режимі, було надано 1249 послуг. Загалом, в середньому на місяць надається 208 послуг. Крім цього, послугами ЦНАПу можуть скористатися мешканці сусідніх сіл Вінницького р-ну, а також жителі сіл Тиврівського р-ну Вінницької області.

Задля ефективного функціонування Центру надання адміністративних послуг створено 5 робочих місць при виконавчому комітеті Агрономічної сільської ради. Також у приміщенні ЦНАПу встановлено термінал та банкомат.

За словами Андрія Гижка, на сьогодні заплановано відкриття ще чотирьох центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах Вінниччини.




Переглядів: 11178
Поширень: 5

Останні новини