В Україні роботодавці почали активно підвищувати заробітну плату своїм працівникам

В Україні спостерігається активне підвищення заробітної плати роботодавцями для їхніх працівників, що визначається основним фактором - конкуренцією за отримання кваліфікованих кадрів. Інформація про це надійшла від Національного Банку України, як пишуть Новини Live.

Ринок праці в країні поступово відновлюється, а рівень безробіття зменшується, але ситуація залишається складною. Зазначається, що через структурні перекоси, що виникли під час повномасштабної війни, роботодавцям ускладнено відібрати та утримати відповідних фахівців.

Нацбанк вказує на серйозний дефіцит робітників у будівельній галузі та переробній промисловості. Це призвело до активного підвищення зарплати як номінально, так і реально, оскільки багато підприємств намагаються привернути кваліфікованих спеціалістів.

Навіть за відсутності штрафів наразі для помилок у вказанні призначення платежу, в подальшому бізнес може переглядати рівень оплати праці через дефіцит кадрів. Згідно з прогнозами НБУ, зарплата українців у наступні роки зростатиме як в номінальному, так і в реальному вимірах, але з різними темпами залежно від галузі. Згідно з держбюджетом, очікується, що у 2024 році середня заробітна плата становитиме 21,8 тис. грн, що на понад 4,6 тис. грн вище, ніж у другому кварталі 2023 року.


Теги: економіка

Переглядів: 495
Поширень: 0

Останні новини