Успішна релокація: 349 компаній вже перенесли свої виробничі потужності до Вінниці

Процес переміщення підприємств з інших регіонів до Вінницької громади активно триває, і на початок грудня вже було офіційно зареєстровано 349 компаній у місті. Заступник міського голови, Андрій Очеретний, вказує, що ключовим пріоритетом міської ради є забезпечення стійкості економіки, і тому влада продовжує створювати умови для успішної діяльності бізнесу. Ситуація з релокацією стабілізувалася, і щомісяця до Вінниці приєднується приблизно десять нових підприємств. Протягом листопада ще чотири компанії перемістили свої виробничі потужності до міста.

“Важливо, що 80% релокованого бізнесу вже працюють, наповнюють бюджет та створюють робочі місця. З початку повномасштабного вторгнення таких вже 1719.Дуже важливо розвивати економіку, тому муніципалітет створює умови для роботи. Те, що бізнес з інших регіонів бачить своє майбутнє в нашій громаді — це чергове підтвердження нашої інвестиційної привабливості”, – зазначив Андрій Очеретний.

За інформацією від департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, переважна більшість релокованих підприємств спеціалізується у галузях економічної діяльності, таких як оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, переробна, легка та машинобудівна промисловість, логістика, комп'ютерне програмування та інші подібні сфери.

“Переважна більшість релокованих підприємств з Київщини, Донеччини, Харківщини, а також із Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Луганської областей”, – додав директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.



Переглядів: 482
Поширень: 0

Останні новини