В одній з багатоповерхівок міста провели енергоаудит: чим він ефективний та яка його мета (деталі)

З початком перших морозів у Вінниці розпочався процес енергоаудиту житлових будинків. Фахівці департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради проводили перевірку місць найбільших втрат тепла в одному з будинків на проспекті Космонавтів, 59. Застосовуючи тепловізор, вони досліджували зовнішні стіни та інженерні мережі будівлі.

За словами Ольги Ремешевської, директорки департаменту відновлення та розвитку, такі заходи проводяться для ефективного управління енерговитратами.

“Вінницька громада прагне до вищих стандартів, зокрема в контексті майбутнього вступу України в Європейський Союз. Тож покращення енергоефективності – а це одна з основних складових енергетичної політики ЄС – допоможе нам зменшити свій вплив як на довкілля та клімат, так і на споживацькі звички. Такі заходи, як енергоаудит, допоможуть визначити джерело тепловтрат і місцеві мешканці зможуть об’єднатися, щоб вирішити цей виклик”, – розповіла Ольга Ремешевська.

Були виконані роботи з енергоаудиту відповідно до запиту мешканців багатоповерхівки. Зауважено, що Олег Шаповалов, уповноважений по будинку, та його сусіди цікавляться тим, які кроки слід здійснити для зменшення втрат тепла.

“Ми звернулися в міськраду заради того, щоб створити комфортні умови для життя. Це будинок старий, з 1982 року тут не проводився ремонт швів, вони пропускають тепло і ми це особливо відчуваємо в холодний період року. Як тільки дізнаємося результати аудиту, одразу будемо вирішувати, як діяти далі”, – запевнив Олег Шаповалов.

Вікторія Яворовенко, керівниця відділу енергоменеджменту та безбар’єрності департаменту відновлення та розвитку ВМР, вказала, що в результаті проведеного енергоаудиту експерти підготують рекомендаційний звіт. У цьому звіті будуть відображені не лише виявлені недоліки у сфері енергоефективності, але й запропоновані шляхи їх вирішення.

“Усунувши недоліки, мешканці будинку зможуть також суттєво заощаджувати, адже впровадження енергоефективних заходів – шпарування швів, утеплення даху чи встановлення енергозберігаючих вікон вплине на платіжки за комунальні послуги”, – сказала Вікторія Яворовенко.



Переглядів: 369
Поширень: 0

Останні новини