Благодійний кінопоказ "Довбуш" у Писарівці: збір коштів на підтримку ЗСУ

У закладі культури в селищі Писарівка, Вінницько-Хутірського округу, відбувся благодійний показ фільму "Довбуш" режисера Олеся Саніна, - повідомляє міська рада.

За словами старости Вінницько-Хутірського округу Владислава Кривешка, це був перший благодійний показ, а наступний сеанс запланований на п'ятницю, 15 грудня, і відбудеться в Щітецькому будинку культури.

“Кошти, виручені тижнем раніше з благодійного показу фільму «Довбуш» — будуть передані на пальне для машини, котра поїде до наших односельчан, які боронять нас на східному напрямку, – зазначає Владислав Кривешко. – Фактично, ми започатковуємо традицію проведення кінопоказів історичного та патріотичного кіно у наших населених пунктах. Ми маємо поглиблювати знання про свою історію, аби впевненіше справлятися з важкою сучасністю та оптимістичніше дивитись у подальше майбутнє нашої держави».

Фільм "Довбуш" визнається однією з найбільших кінокартин в історії українського кінематографа.

Голова округу відзначає, що ця стрічка несе важливий посил про захист народу та української ідентичності. Зокрема, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, фільм стає особливо актуальним і викликає глибокі емоції у глядачів.

«За результатами першого дня показу, вдалось зібрати понад 6,3 тисячі гривень. А по завершенню фільму глядачів очікував приємний сюрприз — розіграш лотереї. У підсумку, троє учасників отримали цікаві та креативні подарункові набори», – зазначає Владислав Кривешко.



Переглядів: 462
Поширень: 0

Останні новини