Зафіксовані нові аномальні зміни у Бермудському трикутнику

Після чотирьох десятиліть нагляду науковці відзначили, що Атлантичний океан, що оточує Бермудські острови, пройшов зміни, які включають його прогрівання, втрату кисню, а також збільшення солоності та кислотності, як повідомляє newsyou.info.

Дослідники вивчають води навколо Бермудських островів починаючи з 1983 року, регулярно забираючи проби для оцінки фізичних, біологічних і хімічних характеристик поверхні та глибин океану.

Останні результати Бермудського атлантичного дослідження часових рядів (BATS) показали, що вода навколо островів у 2020-х роках суттєво відрізнялася від тієї, що спостерігалася в 1980-х. Професор Ніколас Бейтс, вчений в області океанології з Бермудського інституту наук про океан та професор Школи майбутнього океану в Університеті штату Арізона, заявив: "Ми виявили, що поверхня субтропічного Північного Атлантичного океану прогрілася приблизно на 1°C за останні 40 років. Солоності океану зросла, кисень втрачено, а кислотність збільшилася з 1980-х до 2020-х".

Ці зміни ймовірно мають негативний вплив на біорізноманіття регіону. За останні чотири десятиліття рівень кисню в океані впав на 6%, що загрожує водним організмам. Крім того, рівень кислотності зросла на 30%, що також впливає на тварин, зокрема на їхню здатність утримувати раковини.

Бермудські острови, британська територія в північній частині Атлантичного океану, складаються з майже 200 островів і розташовані біля 1770 км від узбережжя Маямі. Незважаючи на відомість Бермудського трикутника, як місця загадкових зникнень літаків і човнів, ретельні дослідження свідчать, що ці події є більше міською легендою.

Тем не менш, це вказує на те, як швидко змінюються світові океани через кліматичну кризу. Подібні спостереження робляться й в інших регіонах, таких як Гаваї, Канарські острови, Ісландія та Нова Зеландія. Дослідження свідчать про те, що усі ці регіони стикаються з аналогічними проблемами, такими як зміни в температурі, солоності та рівні кислотності океану.

Професор Бейтс підкреслив: "Ці спостереження надають уявлення про швидкість змін у минулому, а також їхніх можливих наслідків у майбутньому. Це свідчення про регіональні та глобальні зміни в середовищі та виклики, якими ми стикаємося в найближчому майбутньому, як і суспільство в цілому".



Переглядів: 1076
Поширень: 0

Останні новини