Вінницький протезний завод та одна з військових частин отримали надпотужні генератори від МКГШ

Двом адресатам, а саме військовій частині на Вінниччині та Вінницькому казенно експериментальному протезно-ортопедичному підприємству, надійшла нова партія допомоги у вигляді двох потужних генераторів від координаторів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілії Дишкант, Володимира Малініна та Володимира Чорновола.

Андрій Очеретний, заступник міського голови, відзначив, що генератор для військових буде ефективною страховкою для забезпечення енергії в разі відключень світла, щоб жодні умови не впливали на наших службовців.

“Потужність генератора складає 300 КВт. Це важлива допомога для полку зв’язку, який виконує багато тактичних завдань. Підтримуємо наших військових на шляху до Перемоги. Оборона та безпека – одні з ключових пріоритетів Вінницької міської ради, – сказав Андрій Очеретний.

Офіцер частини, який приймав благодійну допомогу, поділився інформацією, що напередодні його керівники звернулися до міської влади у Вінниці із відповідним запитом, на що відразу отримали позитивну відповідь.

“Ми звернулися до Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та Вінницького міського голови з запитом про допомогу і дуже задоволені, що на наше прохання так швидко відреагували. Такий генератор нашій частині необхідний для зв'язку з усіма регіонами, він забезпечить нам стабільну роботу в умовах блекауту. Потужності вистачить навіть з запасом”, – всміхається військовий.

Депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілія Дишкант, висловила важливість неперервності зв'язку, зауважуючи, що це має вирішальне значення не лише для успішного виконання бойових завдань, але і для збереження життів Захисників та Захисниць. Вона висловила сподівання, що потужний генератор допоможе військовим працювати ефективно за будь-яких умов.

“У часи енергетичного дисбалансу та можливих блекаутів маємо подбати про безперебійну роботу тих, хто обороняє і тих, хто рятує життя. Безпека та оборона – ключові пріоритети Вінницької міської ради. Тому маємо бути стійкими до викликів”, – додав координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Чорновол.

Ще один генератор з потужністю в 180 КВт передали вінницькому протезному заводу, щоб забезпечити безперебійну роботу підприємства в умовах енергокризи, розповідає координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін.

“Це підприємство не може собі дозволити залишитися без світла. Тут проходять реабілітацію та заново встають на ноги як наші військові, які отримали складні поранення, так і люди з інвалідністю. Генератор – це запорука стабільної роботи та продовження відновлення українців. Ми дуже раді, що можемо підтримати наших військових та медиків таким чином. Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу об’єднує зусилля задля того, щоб допомагати тим, хто цього потребує. Саме це ми будемо продовжувати й надалі!” – сказав Володимир Малінін.

“Обидва генератори нам передали наші партнери з Мюнстера. Ми вдячні за важливу допомогу, адже війна вимагає оперативного реагування на виклики та надзвичайні ситуацій. Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу переконана, що така технічна підтримка має велике значення для роботи громади”, – додав Андрій Очеретний.

Головний інженер Вінницького державного протезно-ортопедичного підприємства Наталя Ватуля розповідає, що отримання такої благодійної допомоги має велике значення для всіх її колег та пацієнтів установи.

“На підприємстві працює два виробничих цехи: протезно-ортопедичний та взуттєвий, крім того є стаціонар первинного та складного протезування, в якому перебувають поранені військові з ампутаціями та особи з інвалідністю, які потребують наших виробів. Це заклад, який вміщує 300 ліжко-місць. Саме в стаціонарі і налаштовується протез під особливості пацієнта – його ходу, активність. Це кропітка робота, яка займає багато часу. Ми прагнемо допомогти людям повернутися до нормального життя і функціонувати. Тому генератор дуже сильно нам допоможе безперебійно працювати. Ми просили у волонтерів, але, на жаль, не склалося. А як тільки звернулися до міської ради, то не минуло навіть доби, як нам запропонували допомогу. Звісно, ми дуже задоволені”, – сказала Наталя Ватуля.



Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини