На передову від Вінницької громади відправилась нова партія допомоги військовим: що туди входило

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу спільно з Вінницькою міською радою передали чергову допомогу військовим. На передову вирушили безпілотний авіаційний комплекс, необхідний для розвідки та патрулювання території, а також п’ять тисяч хімічних грілок для тіла.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, протягом повномасштабної війни понад двадцять військових частин системно отримують необхідну підтримку від Вінницької громади. Це є частиною системної роботи муніципалітету, яка буде продовжуватися і надалі.

“Ця бригада отримує від нас допомогу вже втретє. За останній тиждень ми спільно з вінницькою громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передали понад 20 тисяч хімічних грілок, 5 комплексів безпілотних літальних апаратів, 20 “Мавіків 3”, близько 40 термосів різних об’ємів та прожектори для виявлення ворожих БПЛА. Це комплексна і системна робота, яка присвячена зміцненню нашій обороноздатності. На 2024 рік ми закладаємо 983 млн грн на підтримку армії, з них 610 млн грн передбачені на закупівлю необхідних речей для армії. Запити по допомогу надходять постійно і ми робимо все для того, щоб реагувати на них максимально оперативно”, – сказав Андрій Очеретний.

Згідно з висловлюванням Ярослава Матвійчука, координатора Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, безпілотний авіаційний комплекс був розроблений і виготовлений в Україні.

“Це потужна річ для наших оборонців, яка допоможе їм розвідувати території та виконувати найскладніші бойові завдання. Він має великий функціонал, адже здатний виконувати аерозйомку, коригувати артилерію та навіть здійснювати пошукові операції. Ми з колегами маємо велику надію, що ця техніка збереже не одне життя наших хлопців та дівчат на передовій”, – сказав Ярослав Матвійчук.

Регулярно спілкується з військовими координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник. За його словами, ускладнені погодні умови та морози дуже відображаються на здоров’ї Захисників.

“Грілки, які ми передаємо вінницьким військовослужбовцям, теж виготовлені в Україні. Ці засоби обігріву мають найкращі показники. Ми всі бачили відео, в яких умовах перебувають наші Захисники та Захисниці на передовій, тому грілки мають їм допомогти зігрітися у негоду. Передача цієї допомоги стала можливою завдяки спільній роботі Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та всіх вінничан, адже вся наша дружна громада підтримує військових. Першочерговий обов'язок тилу – це підтримка армії. Тому ми будемо робити це до Перемоги!” – наголосив Олександр Мельник.

Дмитро Науменко, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, підкреслив, що Вінницька міська рада визначає оборону та безпеку, стійкість та турботу як свої основні пріоритети. Ці пріоритети повністю відображені у проєкті бюджету громади на наступний рік.

“Серед пріоритетів нашої команди залишається незмінним забезпечення оборони та безпекових умов. На це необхідне фінансування, тому бюджет на 2024 рік сформований відповідно. Ми будемо продовжувати допомагати армії та іншим військовим підрозділам, а також відслідковувати їх запити”, – зауважив Дмитро Науменко.



Переглядів: 378
Поширень: 0

Останні новини