У Вінниці відбулась презентація проєкту Програми економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2024 рік: деталі

Внаслідок повномасштабної війни Вінниця була змушена адаптуватися до нових умов. Місто ефективно впорралося у вирішенні викликів, пов'язаних з підтримкою релокованого бізнесу, соціальною адаптацією та інтеграцією внутрішньо переміщених осіб, а також у забезпеченні стальної роботи критичної інфраструктури. Про це повідомив Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, під час презентації звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку ВМТГ за 2023 рік на засіданні виконкому минулого тижня. Він також представив проєкт цієї Програми на наступний рік.

За його словами, основна увага цього року була приділена підтримці Збройних Сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони та інших військових формувань. Крім того, муніципалітет ініціював численні заходи щодо безпеки в громаді, такі як будівництво та ремонт споруд цивільного захисту, підтримка інфраструктури, функціонування громадського транспорту та завершення термомодернізації об'єктів соціальної сфери та житлового фонду.

“Крім того, в межах Програми економічного і соціального розвитку Вінницької громади у 2023 році ми тісно співпрацювали з бізнесом – як місцевим, так і релокованим, залучали інвестиції у громаду та наші індустріальні парки, забезпечували комплексну соціальну підтримку та супровід жителів громади та внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів та розширювали можливості співпраці Вінниці з міжнародними партнерами”, – зауважив Максим Мартьянов.

У наступному році Програма має важливі завдання, серед яких підтримка українських Захисників та Захисниць, реалізація інвестиційних проєктів у промисловості, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури та комплексна підтримка місцевого бізнесу. Також важливими аспектами є надання адміністративних і соціальних послуг мешканцям громади та особам з числа внутрішньо переміщених осіб, забезпечення продовольчої безпеки та інші. Здійснення цих завдань відображає ключові пріоритети Вінницької міської ради, такі як безпека та оборона, стійкість та турбота.

Максим Мартьянов також відзначив, що у 2024 році міська влада планує продовжити підтримку Збройних Сил України шляхом проведення прозорих закупівель техніки та обладнання відповідно до потреб та запитів військових.



Переглядів: 494
Поширень: 0

Останні новини