ГО "Агенція антикризової підтримки" та Вінницький муніципалітет підписали Меморандум про співпрацю: деталі

Учора, 12 грудня, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між громадською організацією "Агенція антикризової підтримки" та виконавчим комітетом Вінницької міської ради, представленим заступницею міського голови Галиною Якубович.

Основною метою укладеного Меморандуму є співпраця між сторонами у підтримці молоді громади у реалізації заходів з контролю за використанням бюджету Вінницької міської територіальної громади. Загалом, Меморандум передбачає активну участь молоді в бюджетному процесі громади.

Згідно з останнім дослідженням Transparency International Ukraine, Вінниця отримала статус "прозорого" міста щодо доступу до публічної інформації. Проєкт "Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад" планується запустити невдовзі після укладення Меморандуму. За словами Артема Вівдича, співголови правління ГО "Агенція антикризової підтримки", впровадження такого проєкту має велике значення.

Під час урочистого підписання Меморандуму була присутня активна молодь, яка поділилася своїми враженнями. За їхніми словами, можливість вивчення бюджету, зокрема місцевого, є неординарною, але цікавою.

«Сьогодні дійсно приємно бачити молодих людей, які готові долучатися до демократичних процесів і децентралізації влади, адже саме їм надалі відбудовувати нашу країну», – зауважила Галина Якубович.

Також заступниця міського голови відзначила, що молодь нашої громади є ініціативною, а також волонтерить і активно працює задля Перемоги.

«Ми усі від початку повномасштабного вторгнення залишились у Вінниці й зрозуміли, що хочемо відбудовувати свою територіальну громаду. Якщо ми дійсно хочемо модернізувати нашу країну, ми повинні починати з територіальних об’єднань. Тому дуже дякуємо за розуміння і за майбутню співпрацю», – каже представниця Вінницької молодіжної ради Марія Маєвська.

За словами заступниці міського голови Галини Якубович, саме зараз триває період формування бюджету на наступний 2024 рік.

«Його вже широко обговорювали в різних галузях і серед містян, які працюють в різних сферах, і з тими, хто є пересічними вінничанами. І тому ми не могли стояти осторонь такого проєкту, який нам запропонували, адже дійсно вважаємо, що це досить таки потрібна справа, коли молодь розуміється в процесах прийняття рішень», – зауважила Галина Якубович.

За словами начальниці відділу молодіжної політики Юлії Мончак, співробітництво з ГО «Агенція антикризової підтримки» та створення нового проєкту охоплює чимало напрямків роботи. Так, перші заходи почнуться вже незабаром.

«Завдяки підписанню документа вже у січні наша активна молодь матиме змогу відвідати навчання з реалізації антикризової підтримки», – каже вона.



Переглядів: 349
Поширень: 0

Останні новини