На Вінниччині судили шахрая, який "продав" "Starlink" та портативні зарядні електростанції на суму 1 800 000 гривень

Кіберполіція повідомляє, що у Вінницькій області перед судом постане шахрай, який заволодів практично 2 мільйонами гривень, використовуючи вигаданий сценарій продажу супутникових систем "Starlink" та портативних зарядних електростанцій для Збройних сил України. 

За висновками слідства поліції, 35-річний мешканець Вінниці розробив план, пропонуючи 22 супутникові системи "Starlink" та 50 портативних зарядних електростанцій, щоб незаконно заволодіти коштами волонтерів. Дії обвинуваченого також кваліфікували за ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Злочинну схему шахрая розкрили слідчі слідчого управління разом із працівниками Управління карного розшуку та кіберполіції у Вінницькій області за координації прокуратури Вінницької області.

Шахрай познайомився з 33-річним потерпілим чоловіком в Одесі, представляючи себе керівником громадської організації та приватним підприємцем.

Зловмисник переконав волонтера в тому, що він може продати йому супутникові системи "Starlink" та портативні зарядні електростанції. Потерпілий виражав бажання придбати ці товари для передачі їх військовим Збройних сил України.

Наслідком цього обману було перерахування потерпілим суми в розмірі 1 800 000 гривень, але він так і не отримав замовлені товари від обвинуваченого.

Під час здійснення обшуків у місці проживання фігуранта, слідчі слідчого управління вилучили його банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, які свідчать про його незаконні дії.

Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження направлено до суду.

За скоєння злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 (Шахрайство) та частиною 1 статті 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, передбачена кара у вигляді до 8 років позбавлення волі.



Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини