У Вінниці для маленьких містян проводять заняття з виготовлення світловідбиваючих елементів та безпеки дорожнього руху: деталі

У VinSmart Центрах протягом останніх двох тижнів триває ініціатива під назвою «Тиждень безпеки», яка спрямована на вивчення в ігровій формі правил безпеки на дорогах у зимовий період серед найменших мешканців Вінниці. Ці зустрічі організовані спільно з представниками Патрульної поліції та включають в себе активну участь дітей у створенні світловідбиваючих елементів, які забезпечують їхню видимість для водіїв у темний час доби.

«У маленькому віці малюки вбирають в себе інформацію, немов губка. Тому, подорослішавши, діти з легкістю зможуть правильно орієнтуватися на жвавих трасах, зебрі і світлофорі, які вони зможуть побачити по дорозі додому», – зазначає начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Також вона висловила думку, що найціннішим скарбом кожної людини є її власне життя і здоров'я. Існує багато факторів, які впливають на це, зокрема порушення правил дорожнього руху як з боку водіїв, так і пішоходів. Таким чином, діти ще раз в ході практичних занять вивчали навички безпечної поведінки у громадському транспорті та під час подорожі до школи.

Володимир Герасимчук, інспектор відділу зв’язків з громадськістю Патрульної поліції Вінницької області, підкреслив, що подібні заходи для учасників гуртків у VinSmart Центрах проводяться регулярно.

«Сьогодні ми розповіли про дотримання правил дорожнього руху в осінньо-зимовий період та обов’язковість використання світловідбиваючих елементів в темну пору доби та умовах недостатньої видимості, щоб дітлахи були більше обізнані», – зазначає Володимир Герасимчук.

За словами директора КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитра Мири, незабаром до таких заходів залучать усіх вихованців Центрів.

«Передусім, коли ініціюємо будь-який захід для відвідувачів наших Центрів, стараємось подавати в такій формі, аби діткам було цікаво слухати важливу інформацію, тим паче про безпеку. Цього разу для наших дітлахів ми підготували загадки та рухливу гру "Світлофор", що зробили заняття яскравим та навчальним», – каже він.

За словами маленьких відвідувачів Данилка та Лізи, відтепер вони всюди носитимуть світловідбивач, який зробили власноруч на занятті. Кажуть, що тепер будуть уважно себе поводити на дорозі, згадуючи, що казали педагоги.



Переглядів: 438
Поширень: 0

Останні новини