На базі Вінницького ліцею №2 розпочав роботу ще один клас безпеки: як проходитиме навчання

У ліцеї №2 розпочав свою роботу новий клас безпеки. Тут учні матимуть змогу отримати інформацію про правильну поведінку під час пожежі, правила евакуації, ознайомитися з основними принципами мінної безпеки, правилами безпеки на воді та надання першої допомоги. У контексті сучасної воєнної ситуації такі навчання стають особливо важливими для забезпечення безпеки дітей будь-якого віку.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, в планах  розгорнути подібні класи в усіх навчальних закладах нашої громади. Наразі вже існує тринадцять таких класів у школах міста.

«Кожна школа міста має мати такі осередки, щоб діти могли в доступній для них формі навчатися, як діяти в надзвичайних ситуаціях: при пожежі, затоплені, на воді чи на дорозі. На жаль, в умовах війни до цього переліку ще додаються питання мінної та ракетної безпеки», – зазначає очільниця міського департаменту освіти ВМР.

Для ефективного функціонування всіх класів безпеки, які відкриті у навчальних закладах загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади (ВМТГ), забезпечено наявність візуальних посібників у вигляді спеціальних стендів, плакатів, профільної літератури та мультимедійного контенту. У класах встановлено наочні матеріали, які ілюструють наслідки небезпечної поведінки в повсякденному житті, а також використовують реальний інвентар, аптечки та макети вибухонебезпечних предметів.

Відвідуючи ці класи, учні отримують можливість ненадовго стати рятувальниками, приміряти каску чи форму, отримати інформацію про роботу вогнегасників та ознайомитися із засобами пожежогасіння, які використовують працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Зокрема, у вінницькому ліцеї №2 зонально поділили приміщення на локації мінної безпеки, цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, особистої безпеки, психологічного розвантаження, пожежної безпеки, домедичної допомоги, безпеки дорожнього руху та безпеки поводження з електричними приладами тощо.

Як розповіли у ліцеї, знання правил безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях не повинні обмежуватись тільки стінами цього кабінету, саме тому створили «Віртуальний клас безпеки», який знаходиться на офіційному сайті ліцею, і має на меті надати доступ для усіх, хто хоче більше дізнатись про правила безпечної поведінки.

За словами директорки школи №2 Ірини Михайлової, ліцей співпрацює з чималою кількістю профільних установ на підставі Меморандуму, представники яких, сьогодні також завітали на відкриття.

«Власне, колектив нашої школи залучився підтримкою рятувальників, фахівців з домедичної допомоги, патрульної поліції, практичним психологом, до яких в будь-який момент за нагоди можуть звернутись ліцеїсти. Таке рішення ухвалили, оскільки практичні навички мають надавати лише фахівці, які безпосередньо є професіоналами даної сфери роботи», – зауважила вона.

Як додала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, відкриття класу безпеки – це дуже важлива подія для школи та для освіти нашого міста. Тому що життя та безпека – найцінніше, що у нас є. І саме в цьому класі ліцеїсти будуть отримувати всі необхідні знання.

Напередодні канікул у класі безпеки також нагадали учням правила дорожнього руху та правила безпечної поведінки на водоймах взимку.

На завершення заходу директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко подякувала адміністрації школи та усім колективам, які долучились до відкриття цього класу.

Нагадаємо, що перший клас безпеки у Вінницькій міській територіальній громаді був відкритий ще восени минулого року.



Переглядів: 361
Поширень: 0

Останні новини