Настільки погано, що аж добре: 5 найбезглуздіших різдвяних фільмів, від яких не можна відірватися

Для когось Різдво — це найчарівніша і найпрекрасніша пора року. Проте далеко не всі фільми про це свято можна описати так позитивно. Одна справа, коли фільм не має цікавого сюжету чи талановитих перформансів, але що як усі складові стрічки настільки погані, що, несподівано, роблять її... хорошою?

У цій добірці Суспільне Культура ділиться 5 фільмами з різдвяними сюжетами, які точно не назвеш шедеврами кінематографу, але перегляд яких може подарувати сміх та задоволення — якщо знати, на що підписуєшся.

Подарунок на Різдво (1996)

У цій стрічці Арнольд Шварценеґґер ступає на територію різдвяних фільмів, без надмірного екшну. "Подарунок на Різдво" — це сімейна комедія про батька, який докладає всіх зусиль, щоб дістати своєму синові таку жадану іграшку до свята.

"Подарунок на Різдво" можна сприймати як навмисну критику споживацтва та абсурдності стресів, пов'язаних із цим зимовим періодом. Для декого цей фільм має ностальгічну цінність, а той факт, що це комедія, трохи полегшує сприйняття його менш зоряних аспектів, адже стрічку задумано як легку та несерйозну.

Кадр із фільму "Подарунок на Різдво"

Щелепи Санти (2018)

Після виходу фільму "Щелепи" Стівена Спілберґа у 19750-му багато стрічок, створених у наступні роки, зазнали явного впливу стрічки про акул. Але мало хто зробив це так прямолінійно, як "Щелепи Санти".

"Це схоже на фільм, де хтось придумав безглузду назву, а потім вирішив, що це все, що потрібно для створення фільму", — зазначали критики.

Відповідаючи своїй назві, фільм розповідає про людей, які намагаються вижити після серії нападів акул у святковий період. Якщо комусь дуже кортіло подивитися неякісний фільм про акул, прикрашений різдвяними фарбами, то "Щелепи Санти" — саме те, що треба. Інші, хто хоче посміятися над фільмом жахів, знятим майже без грошей в останні дні року, також можуть знайти тут щось цікаве.

Кадр із фільму "Щелепи Санти"

Зоряні війни: Святковий спецвипуск (1978)

Одним із найпопулярніших поганих різдвяних фільмів є "Зоряні війни: Святковий спецвипуск" — це телевізійний фільм, який вийшов у проміжку між оригінальними "Зоряними війнами" та їхнім першим сиквелом "Імперія завдає удару у відповідь". У ньому мало пригод, дивацтв та екшну, натомість стрічка схожа на набір випадкових сцен, поєднаних докупи. Щоправда, значна частина цих сцен все ж таки докладає свій внесок у загальну історію: Чубакка намагається повернутися до своєї сім'ї, щоб вони могли разом відсвяткувати День життя.

"Єдиний спосіб пережити «Зоряні війни: Святковий спецвипуск» — це висміювати його і отримувати задоволення від того, наскільки він безглуздий. Марно порівнювати його з іншими, кращими фільмами «Зоряних воєн». Звісно, це не найгірший фільм «Зоряних воєн», але це радше свідчення того, наскільки непослідовною може бути ця серія, аніж похвала конкретно цьому святковому випуску", — зазначили критики.

Кадр із фільму "Зоряні війни: Святковий спецвипуск"

Різдво з невдахами (2004)

Фільм розповідає про пару Кранків, яка вирішує відправитися в круїз на Різдво. Це рішення не є чимось незвичайним, але, за сюжетом фільму означає ігнорування абсолютно всього, що хоч трохи пов'язане з Різдвом. Що робить фільм таким дивним — так це те, що Кранки живуть у громаді, яка одержима Різдвом на рівні культу. Тому рішення пари призводить до повного розриву стосунків із сусідами. Фільм безглуздий, але напрочуд динамічний та комедійний. Джеймі Лі Кертіс має смішні репліки в стилі Скруджа, а типові засніжені декорації Чикаґо надають стрічці класичного різдвяного настрою.

Кадр із фільму "Різдво з невдахами"

Поттерсвіль (2017)

Поттерсвілль — місто, яке вмирає. Фабрика закрилася, все продається, а більшість мешканців — безробітні. Власник магазину товарів широкого вжитку Мейнард ніколи не покидав рідного міста і до безтями милосердний чоловік. Все його життя перевертається, коли він знаходить свою дружину, переодягнену в кролика, з шерифом Джеком, переодягненим у вовка. Вони є членами "Клубу пухнастих" — групи мешканців міста, які перевдягаються у тварин заради сексуального задоволення. І це лише перші 8 хвилин стрічки.

Багато критиків відгукувалося про картину як про найгірший різдвяний фільм, але якщо знати, що ви будете дивитися, і не ставитися до цього надто серйозно, то перегляд може стати справжнім різдвяним дивом.

Кадр із фільму "Поттерсвіль"

Теги: фільми

Переглядів: 336
Поширень: 0

Останні новини