Заради комфорту і безпеки маломобільних груп населення: поблизу ще однієї багатоповерхівки встановлять пандус

У Вінниці планується встановити ще один пандус, який буде розташований біля багатоквартирного будинку за адресою Келецька, 134. Ця нова конструкція призначена для полегшення доступу до під'їзду та встановлюється за проханням мешканців з обмеженими можливостями.

За словами Віталія Місецького, директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради, пандус буде корисний не лише для осіб з інвалідністю, але й для інших маломобільних мешканців, зокрема для батьків з дітьми у візочках. Монтаж пандусу планується завершити протягом кількох днів, щоб уникнути непорозумінь та незручностей для мешканців.

“Питання міської мобільності нині особливо актуальне у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями”, - зазначає Віталій Місецький.

Пандус за адресою вулиця Келецька, 134, буде останнім, який встановлюють у цьому році. На даний момент департамент житлового господарства розпочинає прийом заявок на подібні роботи на наступні роки.

Якщо мешканці будинку бажають мати пандус біля свого під'їзду, їм слід звертатися до департаменту житлового господарства. Рішення щодо встановлення такої конструкції буде прийматися на основі наявності маломобільних груп населення в будинку та з урахуванням технічних і фінансових можливостей.

Раніше в житлових будинках міста встановили пандуси за такими адресами:

вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під'їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд), вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд), вул. М. Литвиненко-Вольгемут (4 та 5 під'їзди), вул. Стельмаха, 15 (3 під'їзд), вул. Порика, 33 (4 під'їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під'їзд), вул. Келецька, 52 (1 під'їзд).


Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини