З Вінниці військовим на Херсонському напрямку відправили три радіокеровані комплекси

Безпека та оборона визначаються як найважливіші пріорітети для Вінницької міської ради. З моменту початку повномасштабної війни в Україні, міська влада активно підтримує Збройні Сили та інші військові підрозділи, які звертаються за допомогою. Нещодавно одна з військових бригад, в якій служать вінничани, отримала другу партію допомоги - три потужні радіокеровані комплекси для розвідки території.

Заступник міського голови Андрій Очеретний відзначив, що від початку повномасштабного вторгнення було виділено понад мільярд гривень з бюджету Вінницької міської територіальної громади на потреби військових. Це включає в себе військові облігації та прямі закупівлі обладнання, яке місцева влада може придбати в рамках своїх повноважень.

“Ми передаємо нашим хлопцям три комплекси безпілотних авіаційних апаратів для того, щоб вони ефективніше могли працювати на Херсонському напрямку. Конкретно цій бригаді ми передаємо допомогу вже вдруге. Загалом же допомогу отримали 22 військові частини з початку повномасштабного вторгнення. Це системна робота, присвячена збереженню життів наших Захисників та Захисниць. Вінницький міський голова Сергій Моргунов неодноразово наголошував, що основні пріоритети – це безпека та оборона, тому ми робимо все можливе для того, щоб українські оборонці відчували нашу підтримку”, – сказав Андрій Очеретний.

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук та Дмитро Науменко зауважили, що обладнання, яке передали для бригади, було придбане разом з громадою восени цього року.

“У жовтні міська рада оголосила відповідні тендери. Це не остання допомога, команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, міської влади та всієї нашої дружньої громади буде продовжувати роботу для того, щоб допомогти нашим військовим”, – сказав Дмитро Науменко.

Офіцер, якому передали спецобладнання, подякував за допомогу. “Це наші «очі», наші життя, наші хлопці. Дякуємо за підтримку!” – сказав військовий.



Переглядів: 385
Поширень: 0

Останні новини