З Вінниці на передову вирушила чергова партія допомоги: що туди увійшло

Вінницька територіальна громада продовжує надавати підтримку українським Захисникам у боротьбі проти окупантів. Сьогодні, 19 грудня, міський голова Сергій Моргунов, разом з представниками муніципалітету та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передав нову партію допомоги бійцям об'єднаної штурмової бригади "Лють", до складу якої входять багато вінничан. Цього разу було передано 5 квадрокоптерів "Mavic", 5 тисяч хімічних грілок та 20 термосів різної ємності для приготування їжі. Це відповідає пріоритетам Вінницької міської ради.

«Ми надаємо достатньо широкий спектр допомоги нашим військовослужбовцям у межах, які дозволені законодавством. А це дрони, приціли, термоси, хімічні грілки. Окрім того, у межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу робимо мобільні лазне-пральні комплекси та буржуйки. У цьому році ми придбали сотні дронів й передали їх військовослужбовцям з різних частин. Наступного року, після прийняття бюджету, ми плануємо суттєво збільшити їх закупівлю. Також є багато запитів, які стосуються радіостанцій та іншого супутнього обладнання. Але наше головне завдання – максимально направляти всі зусилля щодо допомоги нашим хлопцям, зокрема, тим підрозділам, де служать та воюють наші вінничани та мешканці Вінницької області», – зазначив Сергій Моргунов.

Захисники висловили свою вдячність за отриману допомогу і відзначили, що на передовій існує велика необхідність у дронах, оскільки вони відіграють велику роль у війні та сприяють збереженню життя військовослужбовців. Знаком вдячності за підтримку військовослужбовці бригади передали бойовий стяг місту Вінниці.

У департаменті цивільного захисту Вінницької міської ради наголосили, що робота з надання підтримки українським Захисникам і Захисницям буде продовжуватися й надалі.

«Фахівці нашого департаменту продовжують працювати із запитами та вивчати потреби наших військовослужбовців. У цю партію допомоги ми також додали хімічні грілки, адже наразі це також вкрай потрібна річ на фронті», – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.



Переглядів: 514
Поширень: 0

Останні новини