У Вінниці відкрили новий клас безпеки: де він знаходиться та яка його мета

Учора, 19 грудня, у Вінниці був відкритий новий клас безпеки в межах ліцею №29. Подібні класи планують запроваджувати у всіх навчальних закладах громади з метою інформаційно-просвітницької підготовки учнів у справах цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, знайомства з правилами пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги, а також навчання алгоритму дій у надзвичайних ситуаціях та інших аспектах.

Під час відкриття центру безпеки учням надавали інформацію про те, як правильно вести себе у різних непередбачуваних обставинах, оскільки це може врятувати їхнє життя. Також був проведений тренінг з надання домедичної допомоги, де на прикладі навчального манекена показували, як виконувати серцево-легеневу реанімацію. Учні отримали можливість отримати практичні навички щодо накладання турнікета та бинтів на уражену частину тіла.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, ці центри спрямовані на поширення свідомості про відповідальний підхід до особистої безпеки, формування культури здорового способу життя серед молодого покоління та навчання дітей важливим аспектам пожежної, техногенної, мінної безпеки та інших сферах цивільного захисту.

«У 2022 році було відкрито шість таких класів, у 2023 році вже відкрилось вісім, і планується відкриття ще одного. А завдяки конкурсу "Бюджет громадських ініціатив" ще три класи з’являться у 2024 році», – сказала Оксана Яценко.

Для надання необхідних знань усі класи безпеки, які відкриті у закладах загальної середньої освіти ВМТГ, забезпечені наочними матеріалами у вигляді спеціальних стендів, плакатів, профільної літератури та мультимедійного контенту. Класи обладнані наочністю, яка демонструє наслідки небезпечної поведінки у побуті, а також справжнім інвентарем, аптечками та макетами вибухонебезпечних предметів.

Власне, такі класи використовують і для зустрічі з працівниками служб порятунку.

Директор ліцею №29 Микола Бартюк зазначив, що потрібно з дитинства навчати дітей правил безпечної поведінки всюди: і вдома, і вулиці й в школі.

«Саме завдяки постійній та систематичній роботі колективу закладу освіти спільно з службами порятунку, ми навчимо нашу молодь бути свідомими, і за потреби надавати необхідну допомогу», – сказав він.



Переглядів: 415
Поширень: 0

Останні новини