В Україні зафіксували найнижчий максимум споживання електроенергії у робочий день з початку грудня

В Україні 20 грудня максимальний рівень споживання електроенергії був на 0,9% меншим, ніж попередньої доби. Відповідний показник став найнижчим у робочий день з початку грудня.

Про це повідомили в "Укренерго".

"Попри відчутне потепління, загальний рівень споживання залишається високим, що характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію ощадливо", — мовиться у повідомленні.

Фахівці зазначили, що завдяки сонячній погоді збільшили обсяг виробництва сонячні електростанції. Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Імпорт електроенергії 21 грудня здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 6 630 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 563 МВт. Експорт відсутній.

"З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт", — вказали енергетики.

В "Укренерго" поінформували, що пропускна здатність високовольтних мереж достатня для покриття наявного попиту.

"У південному регіоні вранці дією захисту відключались дві високовольтні повітряні лінії. На одній відключень споживачів не було, на іншій — енергоживлення споживачів відновлено через 1 годину. Лінії повернуті в роботу, причини спрацювання систем захисту з'ясовуються", — розповіли фахівці.


Теги: світло

Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини