Вінницькі школярі зібрали майже 87 тисяч гривень для військових в межах "Теплої акції"

Нещодавно у Вінниці відбулася успішна ініціатива молодіжної громади, яку підтримали Президенти учнівського самоврядування та Громадське представництво дитячих омбудсменів. Учні шкіл міста об'єднали зусилля в рамках учнівської "Теплої акції", на якій і збирали кошти для придбання необхідних речей для воїнів ЗСУ, - повідомляє Вінницька міська рада.

Головною метою акції було зібрати кошти, використовуючи вторинну сировину, та придбати для воїнів хімічні грілки, шкарпетки, рукавиці, термобілизну та інші необхідні предмети. Акція тривала з 15 по 30 листопада, під час якої учні та вчителі шкіл збирали макулатуру, пластикові пляшки та кришки.

Після завершення акції, 20 грудня, на базі одного з навчальних закладів відбулося формування пакунків, які відправлять на фронт. Учні всіх шкіл долучились до ініціативи і зібрали понад 85 тисяч гривень, які були витрачені на закупівлю необхідних речей. Усього було сформовано 101 набір для воїнів.

Як розповіла начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти ВМР Наталія Перекрестенко, у кожний набір учні поклали дитячі малюнки з привітаннями з різдвяно-новорічними святами та словами подяки.

«Учні під час акції зібрали майже 87 тисяч гривень, за які і закупили необхідне для воїнів. Запаковані теплі скриньки волонтери допоможуть розвести у різні бригади на Харківському, Донецькому, Запорізькому та Херсонському напрямках», – сказала вона.

Загалом до «Теплих скриньок» для воїнів ЗСУ увійшли:

комплект термобілизни; 5 пар шкарпеток; флісові шапочка та чуні; термогрілки; окопні свічки; газовий балончик; запальнички; браслети; браслет- паракорд; вітаміни; чай; печиво.

Своїми враженнями від такої акції поділилась школярка Софія.

«Протягом трьох тижнів ми приносили до школи макулатуру, кришечки та пляшки, тож сьогодні формуємо вантаж, який поїде на передову. Ми без роздумів взяли участь в акції, дуже хочемо допомогти воїнам та пришвидшити українську Перемогу», – каже дівчинка.

За словами фахівців департаменту освіти, подібні акції обов’язково проводитимуть і надалі, оскільки освітянський осередок розуміє всю важливість допомоги.



Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини