Вінницькі лікарі отримали теоретичні та практичні навички у сфері мікрохірургії: до міста завітав латвійський травматолог Мартінс Малзубріс

Нещодавно, за запрошенням муніципалітету та медичного колективу міста Вінниця, до них завітав керівник відділення септичної ортопедії Ризького травматологічного шпиталю Мартінс Малзубріс. Під час свого візиту латвійський лікар відвідав лікарні міста, де надається медична допомога пацієнтам з пораненнями, а також провів триденне тренінгове навчання для лікарів з Вінниці. Такий захід відповідає пріоритетам та принципам Вінницької міської ради, зокрема стійкості та турботі. Оскільки підтримка належного рівня галузі охорони здоров’я є особливо важливою, особливо в умовах воєнного конфлікту.

Зокрема, лікарі-травматологи та хірурги окремих лікарень у місті Вінниця отримали можливість перейняти досвід свого латвійського колеги та підвищити свою кваліфікацію в сфері мікрохірургії.

Представники департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради наголошують, що внаслідок цієї зустрічі вдалося узгодити конкретні заходи щодо підготовки медичних фахівців з Вінниці у галузі мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії. Це включає їх навчання в клініці Латвії та можливості створення тренінгового центру в самому місті. Крім того, було попередньо узгоджено створення відділення з мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії на базі одного із лікарень у Вінниці у майбутньому.

«Ми вдячні Мартінсу Малзубрісу за те, що створив можливість та умови, завдяки яким наші лікарі мали змогу отримати теоретичні та практичні навички у сфері мікрохірургії. Такого роду заходи наразі дуже потрібні, адже сфера мікрохірургії є доволі важливою», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини